1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çoban Çantası

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve Suskun tarafından 30 Nisan 2010 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]

    Çoban Çantası

    Diğer İsimleri : Kuşkuşotu, Çobankesesi, Çobantorbası, Cıngıldaklıot, Capsella bursa, Cruciferae

    Botanik Bilgi : Turpgillerden; bir çeşit yaban bitkisidir.Yol kenarlarında, tarla kenarlarında yetişir.Boyu yarım metre kadardır. Meyveleri; torbaya benzer. Yaprakları rozet şeklinde olup, demet görünümündedir. Çiçekleri beyazdır. Yaz aylarında toplanıp, kurutulur.

    Bilinen Bileşimi : Bursin, saponin, choline, acetylcholine, mallik asid, sitrik asid, asetik asid, flavonoidler, potasyum tuzları, C ve K vitaminleri.

    Faydaları

    Hatmi ile karıştırılıp haşlanarak suyu içildiğinde böbreklerdeki ve idrar torbasındaki iltihaplara, sıkıntılara faydalıdır.

    Basur ve yaralara lapa yapıldığında faydalı olur.

    Adet kanamaları aşırı olanlar adet döneminden 8 - 10 gün öncesinden çayını içmeye başlamalıdırlar. Adet dönemi bitince çay içimine son verilmelidir.

    Ayrıca ergenlikteki adet kanamalarının düzenlenmesinde de faydalıdır.

    Kan dolaşımını düzenleme etkisi olan, hem tansiyonu düşürebilen hem de yükselterek normalleştiren ender bitkilerden biridir.

    Yüzeysel kas yapısı hastalıklarının ve iç organ kasları gevşekliğinin tedavisinde, kas fıtıklarında, kas erimelerinde çok önemli bir yardımcıdır.

    Rahatsızlık veren bölgeler tentürü ile ovalanır ve aslan pençesi ile karıştırılmış çayı içilir.

    Peklik verici özelliği vardır. İshali kesmede yararlı olur.

    Kullanım Şekli

    Çay : 4 bardak suya 50 - 60 gr. bitki konularak 10 dakika kaynatılır. 5 dakika demlendirilip süzülür. Günde 3 kere yemek aralarında 1’er çay bardağı içilir.

    Özsu : Taze toplanmis çiçekli saplar yikanir, kurutulmadan preslenerek suyu çikarilir ve küçük siselerekonularak buz doabinda saklanir.

    Tentür: Yeni açmis iki avuç dolusu bitki ince bir sekilde kiyilir, 1 litrelik bir sise içine konularak üstüne % 38 lik votka veya cin dökülerek sise doldurulur. 15 gün güneste veya sicak bir yerde bekletilir, süzülür.
     

Sayfayı Paylaş