Çorba Servisi Özellikleri

ZeyNoO

٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠
V.I.P
Katılım
5 Ags 2008
Mesajlar
61,530
Beğeniler
6,248
Takım
GALATASARAY
#1
Davetlilerin önlerindeki kuver tabakları oturan kişinin sol tarafından alınarak sağ tarafından altlık tabağı ile birlikte takdim edilir. (Et sularıkonsomeler vb. çorbalar) büyük çorba kasesi hiçbir zaman oturan kişinin yanına kadar getirilip servis yapılması uygun değildir sıkışık hallerde davetlilerin fazla oluşundan önceden sıcak çorba servisi yapılır. Davetliler masaya oturduklarında önlerinde servis edilmiş olarak bulur.

Zengin et suları ve kremalı çorbalar genel olarak fincanda servis edilir. Bu biçimde her kişinin önündeki düz tabak kaldırılır fincandaki et suyunun veya konsome kendi altlık tabağı ile servis edilir. Kremalı çorbalar konsomeler peynirli bisküvilerle birlikte servis edilir.
 

Benzer konular

Top