1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

~~ Çorbalar ~~

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve aiShwaRya tarafından 3 Ağustos 2006 başlatılmıştır.

  1. aiShwaRya

    aiShwaRya Katılımcı

    Katılım:
    16 Haziran 2006
    Mesajlar:
    232
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    Müzik öğretmeni
    Yer:
    ღ AntaLya ღ
    Banka:
    17 ÇTL
    TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI

    [​IMG]

    Malzemeler

    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 orta boy soğan
    2 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    2 patates
    2 kabak
    2 havuç
    1 çay bardağı bezelye
    1-1,5lt kaynamış su
    tuz
    1 bardak süt
    2 yumurtanın sarısı

    Hazırlanması:

    Soğanı ve sebzeleri soyun, yıkayıp doğrayın.
    Tereyağını eritin. Soğanı yağda pembeleştirin. Pembeleşince salçaları ekleyip 1-2 kez karıştırın. Sebzeleri ilave edin, 3-4 dakika sonra unu ekleyin. Un ile bir süre kavurduktan sonra suyu ve tuzu ekleyin.
    Hafif ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişince çorbayı blendırdan geçirin.
    Sütü ve yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp devamlı karıştırarak süte ilave edin. Bu karışımı yavaş yavaş -karıştırmaya devam ederek- çorbaya ekleyin. Eğer çorbanın kıvamı yoğunsa azar azar kaynamış su ekleyin.


    Afiyet olsun ;)
     
  2. aiShwaRya

    aiShwaRya Katılımcı

    Katılım:
    16 Haziran 2006
    Mesajlar:
    232
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    Müzik öğretmeni
    Yer:
    ღ AntaLya ღ
    Banka:
    17 ÇTL
    PATATES VE MISIR ÇORBASI

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    30gr margarin (ben tereyağı kullandım)
    4 dilim pastırma, çemensiz, doğranmış
    1 pırasanın beyaz kısımları, doğranmış
    1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
    2 yemek kaşığı un
    1lt (4 sb) tavuk suyu
    8-10 taze patates, soyulup küp küp doğranmış
    200gr konserve mısır
    2 yumurtanın sarısı
    1 sb yoğurt (ben ayran kullandım)
    maydanoz
    Hazırlanması:

    Yağları bir tencerede eritin. Pastırma kullanıyorsanız tencereye ekleyip 1-2 kez karıştırın. Ateşi azaltıp pırasa ve soğanı ekleyin. 5 dakika kavurup unu ilave edin. Unu 1-2 dakika kavurup tavuk suyunu ekleyin.
    Tavuk suyu kaynayınca patatesleri ilave edin. Patatesler yumuşayınca mısırları ekleyin.
    Yumurta sarılarını yoğurt ile karıştırın. Çorbanın suyundan biraz alıp yoğurda ekleyin. (Böylece yoğurt ılınsın, aksi taktirde çorbanız kesilir.) Yoğurdu azar azar çorbaya ilave edin.
    Eğer çorbanız çok koyu ise biraz kaynamış su ekleyerek karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Tabaklara paylaştırıp üzerine maydanoz serperek servis yapın.
     
  3. aiShwaRya

    aiShwaRya Katılımcı

    Katılım:
    16 Haziran 2006
    Mesajlar:
    232
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    Müzik öğretmeni
    Yer:
    ღ AntaLya ღ
    Banka:
    17 ÇTL
    MAHLUTA ÇORBASI

    [​IMG]

    Malzemeler:

    2 kuru soğan, doğranmış
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1,75 litre tavuk suyu*
    200gr kırmızı mercimek, ayıklanmış ve yıkanmış
    100gr pirinç, ayıklanmış ve yıkanmış
    karabiber
    2 tatlı kaşığı toz kişniş
    tuz
    1 tatlı kaşığı kimyon
    2 limon
    *yazar 2 tavuk bulyon kullanarak yapmayı önermiş, dilerseniz kendi yaptığınız tavuk suyunu bir miktar su ile karıştırarak da kullanabilirsiniz.

    Hazırlanması:

    Soğanları yağda kavurun. Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlayın. Daha sonra ateşin altını açıp sık sık karıştırarak karamelize olmalarını sağlayın. Soğanları kağıt havlu üzerine koyup bir kenara alın.
    Suyu kaynatıp içine mercimeği ve pirinçleri atın. Karabiber ve kişnişi ekleyip mercimekler iyice ezilene kadar -35 veya 45 dakika- pişirin.
    Çorbanın tadını kontrol ederek tuzunu ilave edin. (tavuk suyundan dolayı daha az tuz kullanacaksınız)
    Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse bir miktar daha kaynar su ekleyin.
    Kaselere alıp üzerine kimyon serperek soğan ve limon dilimleri eşliğinde servis yapın.

    Afiyet olsun :rolleyes:
     
  4. aiShwaRya

    aiShwaRya Katılımcı

    Katılım:
    16 Haziran 2006
    Mesajlar:
    232
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    Müzik öğretmeni
    Yer:
    ღ AntaLya ღ
    Banka:
    17 ÇTL
    DOMATES ÇORBASI

    [​IMG]

    Malzemeler:

    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı salça
    5 adet rendelenmiş domates
    5 su bardağı su
    2 yemek kaşığı süt
    tuz

    Hazırlanması:

    2 yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun.
    1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domates ekleyin. Topaklanırsa bu aşamada el blendırı ile karıştırın.

    Daha sonra 5 su bardağı su ekleyin.Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
    Servis yaparken tencereye sütü ve tuzu ilave edin.
    İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin.
     
  5. aiShwaRya

    aiShwaRya Katılımcı

    Katılım:
    16 Haziran 2006
    Mesajlar:
    232
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    Müzik öğretmeni
    Yer:
    ღ AntaLya ღ
    Banka:
    17 ÇTL
    LEBENİYE ÇORBASI

    [​IMG]

    Malzemeler:
    Köfte için:

    * 250gr kıyma
    * 1 kuru soğan, rendelenmiş
    * tuz
    * karabiber

    Köfteleri kızartmak için:

    * 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

    Çorba için:

    * 1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
    * yarım su bardağı pirinç
    * yarım kg yoğurt
    * 1 yumurta
    * 1 yemek kaşığı un, silme

    Üzeri için:

    * 2 yemek kaşığı tereyağı
    * 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    * 1 tatlı kaşığı nane

    Hazırlanması:

    1. Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında dinlendirin.
    2. Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin. Çorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.
    3. Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun. Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın. Tavayı sallayarak köfteleri kızartın.
    4. Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin. Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin. Tuzunu ayarlayın.
    5. Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın. Naneyi ekleyin. Karışımı çorbaya ilave edip servis yapın.

    Afiyet olsun. :)


    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş