Çörek otlu Kurabiye

Çağlayağmur

👪🤗
Süper Moderatör
Katılım
15 Arl 2010
Mesajlar
21,721
Beğeniler
5,000
Şehir
Ankara
Takım
GALATASARAY
#1
Haftasonu misafirleri için çay yanında yenebilecek kurabiye tarifi bakınırken yemek tarifleri kitabından. Gözüme Çörekotlu kurabiye ilişti. Daha önce denememiştim ve misafirlerede mahçup olma riski vardı. Her neyse tarife göz attım oldukça pratik ve az malzeme gerekli idi,bende kolları sıvayıp başladım işe. Sonuç mükemmeldi gerçekten. Harika bir lezzet, ağızda dağılan bir kurabiye ortaya çıktı. Sözü çok uzattım hemen tarife geçiyorum.

Malzemeler:

  • 250 gr teremyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta ( akı hamurun içine, sarısı kurabiyelerin üzerine. )
  • 1,5tatlı kaşığı tuz
  • 3yemek kaşığı şeker
  • 2yemek kaşığı çörekotu
  • 1paket kabartma tozu
  • 4,5su bardağı un ( hamurun kıvamına göre 4 bardaktan sonra kontrollu ekleyin unu. )

Yapılışı:

Yumurta sarısı haricindeki tüm malzemeyi bir kaba koyup yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde, orta boy bezelere ayırın. Bezeyi tezgahınızda rulo şekli verene kadar yuvarlayın. Rulonuzun inceliğini kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben yaklaşık 2,5-3cm olarak ayarladım. Rulo yaptığınız hamurunuzu 3 cm uzunluğunda verev olarak küçük parçalara ayırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kestiğiniz küçük parçacıkları yerleştirin. Diğer bezelerede aynı işlemleri uygulayın. Tepsiye yerleştirme işlemi bittikten sonra yumurta sarısını küçük hamurlarınızın üzerine sürün. 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.



Afiyet olsun.:)
 

Benzer konular

Top