1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çörek otlu Kurabiye

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 27 Ekim 2014 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.094
    Beğenileri:
    4.420
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    814 ÇTL
    Haftasonu misafirleri için çay yanında yenebilecek kurabiye tarifi bakınırken yemek tarifleri kitabından. Gözüme Çörekotlu kurabiye ilişti. Daha önce denememiştim ve misafirlerede mahçup olma riski vardı. Her neyse tarife göz attım oldukça pratik ve az malzeme gerekli idi,bende kolları sıvayıp başladım işe. Sonuç mükemmeldi gerçekten. Harika bir lezzet, ağızda dağılan bir kurabiye ortaya çıktı. Sözü çok uzattım hemen tarife geçiyorum.

    Malzemeler:

    • 250 gr teremyağı
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 yumurta ( akı hamurun içine, sarısı kurabiyelerin üzerine. )
    • 1,5tatlı kaşığı tuz
    • 3yemek kaşığı şeker
    • 2yemek kaşığı çörekotu
    • 1paket kabartma tozu
    • 4,5su bardağı un ( hamurun kıvamına göre 4 bardaktan sonra kontrollu ekleyin unu. )

    Yapılışı:

    Yumurta sarısı haricindeki tüm malzemeyi bir kaba koyup yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde, orta boy bezelere ayırın. Bezeyi tezgahınızda rulo şekli verene kadar yuvarlayın. Rulonuzun inceliğini kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben yaklaşık 2,5-3cm olarak ayarladım. Rulo yaptığınız hamurunuzu 3 cm uzunluğunda verev olarak küçük parçalara ayırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kestiğiniz küçük parçacıkları yerleştirin. Diğer bezelerede aynı işlemleri uygulayın. Tepsiye yerleştirme işlemi bittikten sonra yumurta sarısını küçük hamurlarınızın üzerine sürün. 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

    [​IMG]

    Afiyet olsun.:)
     
    Safir ve KıRMıZı bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş