1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Çorlu Mutfağı

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 16 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Çorlu Mutfağı

    Çorlu, M.Ö. 1000 yıllarında Trako-Friglerin kurduğu koloni kentlerden biri. 1357 yılında I.Murat tarafından Osmanlı topraklarına katılan Çorlu, 18. yüzyılda Kırım’dan gelenlerin ve Girayların sürgün yerlerinden. Çorlu’nun Labadası kendine özgü yemeklerindendir. Labada bazı yerlerde Efelek yada Evelek diye de adlandırılan, dere kanarlarında ve sulak çayırlarda kendiliğinden yetişen bir bitki. Haziran-eylül ayları arasında yeşilimsi çiçekler açan ve ülkemizde 25 kadar çeşidi bulunan bu bitki Çorlu bölgesinin verimli topraklarında yetişip göce (ince bulgur) ile pişirilip yoğurtla servis yapılan bir sebze.
     

Sayfayı Paylaş