1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Çürüyen Meyvenin Rengi Neden Kahverengi Olur

Konusu 'Fen ve Teknoloji' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 24 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.611
    Beğenileri:
    5.937
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Banka:
    3.727 ÇTL
    Çürüyen Meyvenin Rengi Neden Kahverengi Olur

    Bu durum, meyvenin hücrelerinde yaşanan kimyasal tepkimeden kaynaklanıyor.

    Meyvelerdeki renk değişimi ve kararmalardan polifenoloksidaz enzimleri sorumlu.

    Bu enzimler, meyvelerde bulunan fenol bileşiklerin oksitlenmesine neden oluyor ve kahverengi lekeler beliriyor.

    Meyve dilimlendiğinde, çürüdüğünde ya da zamanla bozulduğunda, meyvenin hücre duvarları yıkılıyor ve kimyasal karışma başlıyor.
     
Benzer Konular
  1. sherry
    Mesaj:
    6
    Görüntüleme:
    3.178
  2. KıRMıZı
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    426
  3. KıRMıZı
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    419
  4. yaren*
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    681
  5. ~meLek~
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.720
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş