1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Dal Makhani

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 21 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.380 ÇTL


    [​IMG]

    Malzemeler

    500 gr yeşil mercimek
    100 gr barbunya
    100 gr tereyağı
    75 ml krema
    125 gr domates püresi
    25 gr zencefil
    3 diş sarımsak
    10 gr garam masala
    20 gr kırmızı toz biber
    Tuz
    Tarif

    Sarımsakları temizleyip kıyın.
    Yeşil mercimek ve barbunyayı sekiz saat suda bekletin.
    Suyunu değiştirip mercimeği haşlayın.
    Pişince ocaktan alıp sudan geçirin.
    Zencefil ve kıyılmış sarımsağı ekleyip yeniden kaynatın.
    Kısık ateşte mercimeği iyice pişirin.
    Kıyılmış sarımsağı bir tavada soteleyin.
    Kırmızı toz biber ve domates püresini ekleyin.
    Birkaç dakika daha soteleyip ocaktan alın.
    Karışımı ve tereyağını mercimeğe ilave edip 15 dakika daha pişirin.
    Son olarak krema ve garam masalayı ekleyin.
    Kıyılmış taze kişniş ile süsleyerek servis yapın.

     

Sayfayı Paylaş