1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Damalı baton kek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Ağzınıza layık bir kek tarifi...

    [​IMG]

    Malzemeler:
    350 Gr tereyağ
    350 Gr Pudraşekeri
    6 adet yumurta
    1 limon suyu ( ben portakal suyu ekledim )
    3 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 çay bardağı kakao
    3 çorba kaşığı kayısı reçeli ( ben nutella kullandım yapıştırmak için )
    ÜZERİ İÇİN:
    160 Gr Bitter Çikolata
    YAPILIŞI:
    1) Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatıp pudraşekeri ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ve limon ( portakal) suyunu ekleyin. Unu kabartma tozu, vanilya ile harmanlayıp karışıma azar azar ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırıp kek hamurunu hazırlayın.
    2) Aynı boyda dikdörtgen 2 kek kalıbının içini aynı büyüklükte yağlı kağıt yerleştirin. Fırını 190 dereceye ayarlayın.
    3) hazırladığınız kek hamurunu 2'ye bölün. yarısına kakao ekleyip karıştırın. Biri beyaz diğeri kahverengi iki adet hamur elde edin.
    4) hamurları kalıplara boşaltıp mümkünse ikisini de aynı anda fırına verin ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırına verip 30 dakika pişirin. kekleri soğuyunca kalıptan çıkarın. Düz bir zeminde boylamasına ortadan ikiye kesin.
    5) Sade ve kakaolu birer kek dilimini yan yana getirip üzerine bol miktarda kayısı reçeli sürün. ( ben nutella kullandım yapıştırmak için ) Kalan 2 kek dilimini de değişimli olarak yani sadenin üzene kakaolu, kkaolunun üzerine sadesi gelecek şekilde yerleştirin. üzerine ve yanlarına kayısı reçeli sürün.
    6) Bitter çikolatayı benmari usulü eritip kekin üzerine dökün. istenilen malzeme ile süsleyip dilimleyerek servis edin.

    AFİYET OLSUN
     

Sayfayı Paylaş