1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Damla Sakızlı Karnabahar Çorbası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 5 Mart 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.260
    Beğenileri:
    5.770
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.917 ÇTL


    Malzemeler


    • 2 yemek kaşığı becel pratik (35gr)
    • 2 yemek kaşığı tepeleme un (30gr)
    • 3 su bardağı tavuk suyu (600ml)
    • Bir kase küçük küçük doğranmış karnabahar (215 gr)
    • 1 adet damla sakızı (1 gr)
    • 50 gr sıvı krema
    • Muskat cevizi rendesi (isteğe bağlı)
    • 1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı 5 ml)
    • 1 tane defte yaprağı

    Hazırlanışı

    Tencereyi ateşe koyup yağı kızdırın, unu ilave ederek kavurun. Tavuk suyunu ekleyin ve küçük doğranmış karnabaharı ve defne yaprağını ilave edin. 15 dk kaynadıktan sonra krema, limon, damla sakızı ekleyin. Karnabaharlar yumuşayınca ocağı kapatıp, tuz, beyaz biber ve muskat rendesini ekleyin. Defne yaprağını alıp blenderla çekip servis edebilirsiniz.

    Biz küp küp doğradığımız ekmekleri yanmaz bir tavada zeytinyağlı becel pratik ile soteleyip servis esnasında çorbanın üzerine koyduk. Oldukça lezzetli oldular.

    Afiyet Olsun.
     

Sayfayı Paylaş