1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Dana Pirzolası (Fin Bek)

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve misafir tarafından 7 Ekim 2006 başlatılmıştır.

  1. misafir

    misafir Ziyaretçi

    Lezzetli bir fransız yemeğidir. Afiyet olsun...

    MALZEMELER

    4 kişilik
    4 adet dana pirzolası
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    3 kahve fincanı krema
    4 çorba kaşığı rafine yağı
    tuz
    bir tutam karabiber



    HAZIRLANIŞI

    Dana pirzolalarını tuzlayıp biberleyin ve hafif unlayın. Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırın, dana pirzolalarını tavaya yerleştirin. Orta ateşte üçer dörder dakika alt üst pişirip bir güvece veya servis tabağına çıkarın. İçindeki yağı döküp kremayı ilave din. 1-2 dakika kaynatıp ateşten alın. Tereyağını karıştırarak yedirip dana pirzolalarının üzerine dökün ve servis edin. Garnitür olarak yanında patates verilir.
     

Sayfayı Paylaş