1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

DAVRANIŞ BİLİMLERİ Deneme Sınavı 1

Konusu 'Açıköğretim' forumundadır ve Mc_ÖRGE tarafından 11 Ekim 2009 başlatılmıştır.

  1. Mc_ÖRGE

    Mc_ÖRGE HalaMadrid

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    1.648
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Kaptan
    Yer:
    İzmir
    Banka:
    714 ÇTL
    DAVRANIŞ BİLİMLERİ Deneme Sınavı 1

    1-) Her toplumda bulunan hukuk, norm, gelenek ve değerlerin temel işlevi aşağıdakilerden hangisidir?A) Toplumsallaşmayı hızlandırır
    B) Değişik toplumlar arasındaki etkileşimi sağlama
    C) Toplumsal kurumlar arasındaki uyumu sağlama
    D) Toplumsal değişmenin etkilerini azaltma
    E) Bireylere saygınlık kazandırma
    ________________________________________
    2-) Durkheim'a göre organik dayanışma aşağıdakilerden hangisinin zorunlu bir sonucudur?
    A) Kentleşmenin
    B) Geleneklerin
    C) İş bölümünün
    D) Nüfus Artışının
    E) Kültürel etkinliklerin
    ________________________________________
    3-) Aşağıdakilerden hangisi, eğitim kurumunun açık görevlerinden biridir?
    A) Statü kazandırma
    B) Dost çevresini geliştirme
    C) Uygun eş seçme olanağı sağlama
    D) Kültürel miras aktarma
    E) Nüfus artışını önleme
    ________________________________________
    4-) Dinsel bir temele dayanan, üyelerinin statü sürekliliği bulunan, kesinve ayrıntılı bir biçimde sınıflandırılmış ve kademelendirilmiştoplumsal gruplara ne ad verilir?
    A) Sınıf
    B) Lonca
    C) Kast
    D) Kölelik
    E) Zümre
    ________________________________________
    5-) Çatışma kuramının temsilcileri aşağıdakilerinen hangisinde doğru olarak verilmiştir?
    A) Weber-Comte
    B) Simon-Marx
    C) Marks-Dahrendorf
    D) Durkheim-Comte
    E) Weber Dahrendorf
    ________________________________________
    6-) Çalışmaverimini hangi lider türünün artıracağı konusu, p***olojinin aşağıdakidallarından en çok hangisinin ilgi alanına girer?
    A) Eğitim p***olojisi
    B) Gelişim p***olojisi
    C) Sosyal p***oloji
    D) Deneysel p***oloji
    E) Klinik p***olojisi
    ________________________________________
    7-) Bir araştırmacı anti-depresif bir ilacın farelerin öğrenme hızlarınıetkileyip etkilemediğini incelemek için aynı yaş, cinsiyet veağırlıktaki iki grup fareden bir gruba bu ilacı vermiş, diğerinevermemiştir. Daha sonra, grupların ikisinide öğrenme deneyine sokaraklabirenti öğrenme hızlarını ölçmüştür. Bu araştırmanın "bağımlıdeğişkeni" nedir?
    A) Anti-depresif ilaç
    B) Öğrenme hızı
    C) Ağırlık
    D) Cinsiyet
    E) Yaş
    ________________________________________
    8-) Betimsel araştırmalarda aşağıdakilerden hangisinden yararlanılmaz?
    A) Doğal gözlem
    B) Sistematik gözlem
    C) Mülakat
    D) Vaka incelemesi
    E) Deney
    ________________________________________
    9-) Caddede karşıdan karşıya geçerken, bir aracın tehlikeli biçimdeyaklaştığını görürsek, kalbimiz hızla çarpmaya başlar, Bu durum,aşağıdakilerden hangisine bir kanıt olarak gösterilebilir?
    A) Güdülerin bir hiyerarşi içinde sıralandığına
    B) Güdülerle duyguların birlikte değiştiğine
    C) Duyguların çok karmaşık süreçler olduğuna
    D) Duygulara fizyolojik tepkilerin eşlik ettiğine
    E) Hoş olmayan duyguların p***osomatik rahatsızlıklara yol açacağına
    ________________________________________
    10-) "Televizyonalmayı düşünen birinin, televizyon reklamlarına buzdolabıreklamlarından daha çok dikkat etmesi dikkati belirleyen unsurlardanhangisine örnektir?
    A) Beklentiler
    B) Tekrar
    C) Gariplik ve yenilik
    D) İhtiyaçlar
    E) Öğrenme
    ________________________________________
    11-) Aşağıdaki öğrenme öğelerinden hangisi "edimsel koşullanma" ile ilgilidir?
    A) Koşullu uyarıcı
    B) Koşulsuz uyarıcı
    C) Olumlu pekiştirme
    D) Koşullu tepki
    E) Koşulsuz tepki
    ________________________________________
    12-) Kendi sonuçlarına bağlı olarak değişen davranışlara ne denir?
    A) Tepki
    B) Refleks
    C) Edim
    D) Uyarıcı
    E) Güdü
    ________________________________________
    13-) Aşağıdakilerden hangisi "benimseme" sonucu ortaya çıkan gruba uyma davranışının özelliklerinden biridir?
    A) Bireyin grubu çekici bulmadığı durumlarda daha sık görülmesi
    B) Resmi gruplar içinde daha çok görülmesi
    C) Gruptaki bireylerin hepsinde görülmesi
    D) Birey tarafından grubun görüşü doğru bulunduğundan bu görüşe katılmak için yapılması
    E) Birey tarafından grup dışındayken yapılmayıp grup içindeyken yapılması
    ________________________________________
    14-) "Sosyal hızlandırma" nedir?
    A) Bireyin grup içindeyken daha fazla risk alma eğilimi göstermesi
    B) Grup içinde bireyin tutumlarının değişmeye karşı daha az dirençli olması
    C) Bireyin grup içindeyken de tek başına olduğu gibi davranması
    D) Bireyin düşünce ve davranışlarını gruba uyacak bir şekilde değiştirmesi
    E) Diğer insanların varlığının, bireyin performansını yükseltmesi
    ________________________________________
    15-) Aşağıdakilerden hangisi tutum değişmesi konusunda Hovland ve arkadaşlarının yaptığı saptamalardan biri değildir?
    A) Görüş farklılığının çok olduğu durumlarda hedef, mesaj baştan reddedilebilmektedir.
    B) Tutum değişiminde bilgi kaynağının güvenilir olması önemli rol oynar
    C) Görsel iletişim, yüz yüze iletişimden daha etkilidir
    D) Bağlanmanın derecesi arttıkça tutum değişimi güçleşir
    E) Zeka düzeyi düşük bireyler tek yönlü iletişimden daha çok etkilenirler
    ________________________________________
    16-) Sosyolojide küçük grup kavramı aşağıdakilerden hangisini ifade eder?
    A) Birlik duygusuna sahip olunan grup
    B) Bireyin davranışlarını değerlendirmek için örnek aldığı bir grup
    C) Davranış değerlerinin öğrenildiği grup
    D) Etnosentrik duyguları pekiştiren bir grup
    E) Yüzyüze ilişkinin olduğu grup
    ________________________________________
    17-) Davranışın ölçülmesi ve değerlendirilmesinde istatistiksel,matematiksel teknik ve yöntemlerin p***olojiye uygulanması vedavranışın açıklanmasında yararlanılabilecek matematiksel modelleringeliştirilmesi konularını inceleyen p***olojinin alt dalıaşağıdakilerden hangisidir?
    A) Deneysel p***oloji
    B) Klinik p***oloji
    C) Karşılaştırmalı p***oloji
    D) Danışmanlık p***olojisi
    E) P***ometrik p***oloji
    ________________________________________
    18-) Aşağıdakilerden hangisi fonksiyonalist kurama göre toplumsal kurumların beş temel gereksiniminden biri değildir?
    A) Yaşama bir anlam kazandırmak
    B) Yeni üyeleri toplumsallaştırmak
    C) Bireysel kültüre devamlılık kazandırmak
    D) Toplumsal düzeni korumak
    E) Yeni üyelere sahip olmak
    ________________________________________
    19-) Freud’a göre ego aşağıdakilerden hangisinin etkisiyle çalışır?
    A) Gerçeklik

    B) Haz
    C) Vicdan
    D) İhtiyaç
    E) Tatmin
    ________________________________________
    20-) Edimsel koşullama aşağıdaki p***ologların hangisi tarafından ortaya atılmıştır?
    A) Adler
    B) Erikson
    C) Skinner
    D) Pavlov
    E) Freud
    ________________________________________
    21-) Sınavda kopya çeken bir öğrencinin, kopya çekerken yakalanması ve bunedenle sınıfta kalması, bu öğrencinin gelecekte kopya çekmedavranışını azaltır.
    Bu olaya öğrenmede ne ad verilir?
    A) Olumlu pekiştirme
    B) Olumsuz pekiştirme
    C) Ceza
    D) Ayırdetme
    E) Sönme
    ________________________________________
    22-) Bizlik duygusunun olduğu ve bu grubu diğer gruplardan ayıran belirgin özelliklere sahip olan gruplara ne ad verilir?
    A) Referans grubu
    B) Birincil grup
    C) İkincil grup
    D) İç grup
    E) Dış grup
    ________________________________________
    23-) Ana-baba, evlenmemiş kızlar ve erkek çocuklarla, evlenen oğulların eşve çocuklarından oluşan otoritenin en yaşlı erkekte olduğu aile biçimihangisidir?
    A) Demokratik aile
    B) Birleşik aile
    C) Ana ailesi
    D) Kök aile
    E) Çekirdek aile
    ________________________________________
    24-) Aşağıdaki düşünürlerden hangisi itaat konusunda yapılan çalışmalara öncülük etmiştir?
    A) Piaget
    B) Freud
    C) Kohler
    D) Erikson
    E) Milgram
    ________________________________________
    25-) Pavlovun deneyinde köpeğin ağzında yiyecek varken salya tepkisi göstermesine ne ad verilir?
    A) Koşulsuz tepki
    B) Koşulsuz uyarıcı
    C) Koşullu tepki
    D) Koşullu uyarıcı
    E) Öğrenme
    ________________________________________
    26-) İnsan sosyal bir varlıktır ve sosyal dürtüler tarafından güdülenir’görüşü aşağıdaki kişilik p***ologlarından hangisine aittir?
    A) Horney
    B) Freud
    C) Erikson
    D) Adler
    E) Fromm
    ________________________________________
    27-) Bağlanma ve başarı güdüsü hangi tür güdülere bir örnektir?
    A) Sosyal güdüler
    B) Dışsal güdüler
    C) Birincil güdüler
    D) İçsel güdüler
    E) Bilinç dışı güdüler
    ________________________________________
    28-) Aşağıdaki ifadelerden hangisi p***oanalitik kuram için doğru bir ifadedir?
    A) Kişiliği kapsamlı bir bütün olarak ele alır
    B) Kapsamlı olması nedeniyle ekonomik değildir
    C) Spekülatif olması bakımından etkin olamamıştır
    D) Kişilik kuramı olarak yetersiz bulunmuştur
    E) E.Erikson tarafından ileri sürülmüştür
    ________________________________________
    29-) Çevremize etki eden ve çevremizi değiştiren davranışlara Skinner ne ad vermiştir?
    A) Tepki davranışı
    B) Edimsel davranış
    C) Uyarıcı davranışı
    D) Koşullama
    E) Pekiştirme
    ________________________________________
    30-) Işığın geliş açısına bağlı olarak nesnelerin bazı kısımlarının daha netbazı kısımlarının ise gölgeli olarak görülmesi, derinlik algısına yolaçan monoküler ipuçlarından hangisine bir örnektir?
    A) Yükseklik
    B) Açıklık
    C) Araya girme
    D) Gölgeler
    E) Doğrusal perspektif
    ________________________________________

    DAVRANIŞ BİLİMLERİ deneme 1. cevapları


    Soru No. Doğru Cevap
    1-) C
    2-) C
    3-) A
    4-) C
    5-) C
    6-) C
    7-) B
    8-) E
    9-) D
    10-) D
    11-) C
    12-) C
    13-) D
    14-) E
    15-) C
    16-) E
    17-) E
    18-) C
    19-) A
    20-) C
    21-) C
    22-) D
    23-) B
    24-) E
    25-) A
    26-) D
    27-) A
    28-) C
    29-) B
    30-) D
     

Sayfayı Paylaş