1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Deli Oğlan Sarığı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 9 Şubat 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler :
    4 su b. buğday unu
    2 çorba k. sıvıyağ
    1 yumurta
    Tuz
    Alabildiği kadar su

    İç harcı için:
    250 gr. beyaz peynir
    1 tutam maydanoz

    Üzeri için:
    100 gr. tereyağı

    Hazırlanışı :
    Karıştırma kabına 4 su bardağı buğday unu alın.Üzerine sıvıyağ ve 1adet yumurta kırın.Üzerine tuz ve ılık su ilave edip hamuru yoğurun.İç harcı için 250 gr.beyaz peyniri rendeleyin. 1 tutam maydanozu ince olarak kesin.Beyaz peyniri be maydanozu karıştırın.Hazırladığınız hamuru 4 bezeye bölün.Hamurları ilk önce merdane ile daha sonra ise oklava ile ince
    olarak açın.

    Açtığınız hamurların içine peynirli iç harçtan paylaştırın.Hamuru bir ucundan başlayıp iyice sarın.Yuvarlak bir fırın tepsisine sırayla hamurları sarın.Üzerine yumurta sarısı ve eritlmiş olan tereyağını sürün.Deli oğlan sarığını önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
     

Sayfayı Paylaş