1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Delphi döngüler (for,while,repeat) örnek..

Konusu 'Delphi İle Başlangıç' forumundadır ve SAHRA_BUSE tarafından 13 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. SAHRA_BUSE
    No Mood

    SAHRA_BUSE MiKRoSKoBiKCaNLı Özel üye

    Katılım:
    6 Mart 2012
    Mesajlar:
    3.037
    Beğenileri:
    3.932
    Ödül Puanları:
    9.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    162 ÇTL
    0-50 arasındaki sayıların toplamını,adedini ve çarpımını for,while, ve repeat döngüleriyle ayrı ayrı çöz..

    →FOR


    var
    i,top,adet,çarp:integer;
    begin
    top:=0 ,adet:=1,çarp:=1;
    for i:=0 to 50 do begin
    if i mod2=0 then
    top:=top+i; // toplar
    if i mod 2=0 then
    adet:=adet+1; //sayar
    if i mod2=0 then
    çarp:=çarp*1; //çarpar
    end;
    write('çiftsayıtoplamı');writeln(top);
    write('çiftsayıadedi');writeln(adet);
    write('çiftsayıçarpımı');writeln(çarp);
    readln;
    end.








    →WHİLE

    var
    i,top,adet,çarp:integer;
    begin
    top:=0 ,adet:=1,çarp:=1;i:=1;
    while(i>=0)and(i<=50) do begin
    if i mod2=0 then
    top:=top+i; // toplar
    if i mod 2=0 then
    adet:=adet+1; //sayar
    if i mod2=0 then
    çarp:=çarp*1; //çarpar
    i:=i+1;
    end;
    write('çiftsayıtoplamı');writeln(top);
    write('çiftsayıadedi');writeln(adet);
    write('çiftsayıçarpımı');writeln(çarp);
    readln;
    end.







    →repeat

    var
    i,top,adet,çarp:integer;
    begin
    top:=0 ,adet:=1,çarp:=1;i:=1;
    repeat
    if i mod2=0 then
    top:=top+i; // toplar
    if i mod 2=0 then
    adet:=adet+1; //sayar
    if i mod2=0 then
    çarp:=çarp*1; //çarpar
    i:=i+1;
    until i>50;
    readln;
    end.
     
    kAşİf bunu beğendi.
  2. SAHRA_BUSE
    No Mood

    SAHRA_BUSE MiKRoSKoBiKCaNLı Özel üye

    Katılım:
    6 Mart 2012
    Mesajlar:
    3.037
    Beğenileri:
    3.932
    Ödül Puanları:
    9.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    162 ÇTL
    0-100 arası tek ve çift sayı toplamının farkını bulan program..

    → for

    var
    i,ttop,ctop:integer;
    begin
    ttop:=0; ctop:=0;
    fori:= 0 to 100 do begin
    ifi mod2=0 then
    ctop:=ctop+i else
    ttop:=ttop+i;
    end;
    write('teksayıtoplamı');writeln(ttop);
    write('çiftsayıtoplamı');writeln(ctop);
    write('tek-çifttoplamfarkı');writeln(ttop-ctop);
    readln;
    end.










    →while

    var
    i,ttop,ctop:integer;
    begin
    ttop:=0; ctop:=0; i:=0;
    while i<=100 do begin
    ifi mod2=0 then
    ctop:=ctop+i else
    ttop:=ttop+i;
    i:=i+1;
    end;
    write('teksayıtoplamı');writeln(ttop);
    write('çiftsayıtoplamı');writeln(ctop);
    write('tek-çifttoplamfarkı');writeln(ttop-ctop);
    readln;
    end.









    →repeat

    var
    i,ttop,ctop:integer;
    begin
    ttop:=0; ctop:=0; i:=0;
    repeat
    ifi mod2=0 then
    ctop:=ctop+i else
    ttop:=ttop+i;
    i:=i+1;
    until i>100;
    write('teksayıtoplamı');writeln(ttop);
    write('çiftsayıtoplamı');writeln(ctop);
    write('tek-çifttoplamfarkı');writeln(ttop-ctop);
    readln;
    end.
     
    kAşİf bunu beğendi.
  3. barisburakbalc

    barisburakbalc Üyecik

    Katılım:
    5 Nisan 2013
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    20
    Banka:
    0 ÇTL
    İlk mesajınızdaki çarp:=çarp*1 yerine;
    çarp:=çarp*i olacak eğer soruyu yanlış anlamadıysam.
     
  4. SAHRA_BUSE
    No Mood

    SAHRA_BUSE MiKRoSKoBiKCaNLı Özel üye

    Katılım:
    6 Mart 2012
    Mesajlar:
    3.037
    Beğenileri:
    3.932
    Ödül Puanları:
    9.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    162 ÇTL
    çarpımı 1 e eşitledik ya.. doğru yani çarp:=çarp*1 .. :) programı çalıştırdın mı.. yanlışsa hata verir.. bende çalışıyo.. :)
     
Benzer Konular
  1. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    890
  2. arz-ı hal
    Mesaj:
    6
    Görüntüleme:
    1.028
  3. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.962
  4. SAHRA_BUSE
    Mesaj:
    10
    Görüntüleme:
    5.458
  5. YoRuMSuZ
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    785
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş