1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

PDF Denizden Gelen Lezzet -pdf-

Konusu 'E-Kitaplar' forumundadır ve cırcırböcee tarafından 16 Mayıs 2007 başlatılmıştır.

  1. cırcırböcee

    cırcırböcee V.I.P V.I.P

    Katılım:
    13 Haziran 2006
    Mesajlar:
    3.525
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    335 ÇTL
    GENEL BILGILER
    Hangi ot ve baharat hangi balıkla gider?
    Baharatların büyük bir kısmının üretim yeri uzak dogudur. Çin'de, Hindistan'da ve Güneydogu Asya'da
    üretilen baharatlar uzun yıllar boyu "Ipek Yolu" diye bildigimiz, ülkemizden geçen ticaret yolu ile ve
    kervanlarla Avrupa'ya tasınmıstır. Bu transit ticaret nedeniyle ülkemiz insanı da baharatlarla tanısmıs ve
    bunları, uzakdogu kadar olmasa bile geniº biçimde kullanmaya baslamıstır. Otların bir kısmı ise ülkemizde
    üretilmekte, bir kısmı ise ithal edilmektedir. Otlar da baharatlarla birlikte yemeklerimizi tatlandırmakta
    kullanılmakrtadır. Aynı sekilde ot ve baharatlar balık ve sair deniz ürünleri yemeklerinde de kullanılmaktadır.
    Bu nedenle ot ve baharatların kısa tanımları ile kullanıldıgı deniz yemeklerini asagıda sunmaya çalısacagız.
    Burada yalnız Türk mutfagındaki degil, bulabildigimiz kadarıyla bütün Dünya mutfaklarındaki kullanımlar
    esas alınmıstır Feslegen:
    Yengeç, istakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünlerinden yapılan yemeklerde. Defne yapragı:
    Bilumum balık bugulamalarında, haslamalarda, balık siste
    Keraviye:
    Bugulama, haslama ve dolmalarda
    Zencefil:
    Sark usulü bütün balık yemeklerinde, kavurmalarda, istakozda, sos yapımında, midyede Köri:
    Uzakdogu balık yemeklerinde, zencefile alternatif olarak (zaten içinde zencefil vardır) Mercanköºk:
    Balık yanında sunulan tereyagında, soslarda ve dolmalarda
    Hardal:
    Toz halinde güveçlerde, yapılmıº olarak yengeçle
    Muskat:
    Yengeç ve istakozla
    Nane:
    Balık ızgaralarda, balık çorbasında, cumbo karides tavada
    Paprika:
    Dolma ve güveçlerde
    Maydanoz:
    Balık yanında sunulan tereyagında,soslarda (özellikle limon sosunda), dolmalarda Karabiber−beyaz karabiber


    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]
     

Sayfayı Paylaş