1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Dereotlu Poğaça

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 25 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    [​IMG]

    Kadınlar kaynaşmak için neredeyse her fırsatta birbirlerine oturmaya gidiyor. Becerilerini konuşturmak için her zaman birbirinden lezzetli yemekler, hamur işleri ve tatlılar yapıyor. Bu sefer size öyle bir poğaça sunduk ki, misafirleriniz bayılacak!

    Malzemeler:

    1 çay bardağı sıvı yağ

    1 çay bardağı yoğurt

    1 paket kabartma tozu

    1 çay kaşığı tuz

    Yarım demet ince kıyılmış dereotu

    1 adet yumurta

    Aldığı kadar un

    Hazırlanışı:

    Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayın. Hamuru iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Verilen ölçülere göre yaklaşık 17-18 tane poğaça elde edebilirsiniz. Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmenizi öneririz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

     

Sayfayı Paylaş