1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Devekuşu Yumurtası ve İlginç Özellikleri

Konusu 'Canlılar Dünyası - Doğa' forumundadır ve aslann tarafından 8 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. aslann
    Ruhhastasi

    aslann Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!

    Katılım:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    6.970
    Beğenileri:
    499
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    MAVİ
    Banka:
    115 ÇTL
    [​IMG]


    • Yumurtanın içini boşaltmadan bozulması sağlandığında, konulan mekanda örümcek ve haşerelere karşı kovucu özelliği ortaya çıkıyor. Hatta bu yumurtala r Osmanlı’da da kullanılmış. Mimar Sinan’ın eserlerin e baktığımızda kubbelere devekuşu yumurtala rı konulduğunu görüyoruz. Bu mekanlara örümcekler giremiyor ve dolayısıyla ağ öremiyor.
    • Mimar Sinan, Süleymaniye Camii’ni yaparken, avizelerd e bulunan kandil çanaklarının aralarına devekuşu yumurtala rı koydurtmuş. Aradan 400 yıl geçtiği için o yumurtala rın çoğu kırılmış ya da çalınmış. Sayıları 300’den 30’a düşmüş. Geriye kalan 30 yumurta da, zaman içinde bildiğimiz yumurta renginden, karara karara kahvereng iye dönüşmüş. Ama dikkatlic e bakıldığında onların kocaman yumurtalar olduğu anlaşılır.
    • Devekuşu yumurtası normal büyüklükte 24 tane tavuk yumurtasına eşdeğerde olup kırılıp sahanda omlet yapıldığında 18 kişiyi rahatça doyura bilmektedir.
    • Devekuşu yumurtasının yaklaşık ağırlığı 1400-1700gr arasındadır.Yumurtanın kabukları porselen tabak kalınlığındadır 70-80 kilo ağırlığında olan biri üstüne çıksa dahi kırılmaz.
    • Çatlaması 42 gün sürer.
    • En büyük hücre olma özelliğine sahip yumurtadır.
    • Tavuk yumurtasını rafadan kıvamında pişirmek için 3 dakika kaynatmak yeterliyk en, devekuşu yumurtasını 40 dakika kaynatmak gerekir.

    [​IMG] [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş