1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Diyet yemekleri

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Mod-53 tarafından 2 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. Mod-53
    Hoşgörülü

    Mod-53 Uzaklardayım Özel üye

    Katılım:
    16 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.355
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İŞLETMECİ
    Yer:
    İSTANBUL
    Banka:
    59 ÇTL
    KUSKUSLU VE ISPANAKLI SOMON

    [​IMG]

    Malzemeler
    4 parça somon
    2 yemek kaşığı soya sosu
    4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
    Kuskus pilavı için
    1.5 su bardağı kuskus
    1 soğan
    1 kırmızıbiber
    Yarım demet ıspanak
    4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
    Tuz, karabiber

    KUSKUSLU VE ISPANAKLI SOMON TARİFİ
    Soğanı temizleyip zardan ince doğrayın. Ispanakları yıkayıp doğrayın. Kırmızıbiberi temizleyip küp şeklinde doğrayın. Ayçiçeği yağını tencereye alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kırmızıbiberi ilave edip birkaç sefer karıştırın. Kuskusu ekleyip 4-5 dakika kavurun. Ispanakları ve 3 bardak sıcak suyu, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı bir kez karıştırıp demlenmesi için kenarda bekletin. Ayçiçeği yağını bir tavaya alıp ısıtın. Yıkanmış ve suyu süzülmüş somonları ilave edip 3-4 dakika çevirerek kızartın. En son soya sosunu ilave edip (soya sosu tuzlu olduğu için tuz ilave etmeyin) birkaç dakika daha pişirin. Servis tabağına alıp kuskusla birlikte servis yapın.




    KALAMATA ZEYTİNLİ LAGOS BALIĞI

    [​IMG]

    Malzemeler
    150 gr lagos (veya mezgit) balığı
    20 gr kalamata zeytini
    2-3 tel safran
    1 havuç 1 soğan
    1 dolmalık kırmızıbiber
    1 dolmalık sarı biber
    1 domates
    1 çay bardağı zeytinyağı
    10 gr tereyağı
    Tuz ve karabiber

    KALAMATA ZEYTİNLİ LAGOS TARİFİ
    Balığı ayıklayıp temizleyin. Soğan ve havucun kabuklarını soyup jülyen kesin. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Tel safranları yarım çay bardağı zeytinyağında eritin. Balığı safranlı zeytinyağında marine edin. Teflon tavaya alıp her iki tarafını kızartın. Ocaktan alıp fazla yağını süzdürün. Sos için derin bir tavanın içinde kalan zeytinyağı ve tereyağını ısıtıp sebzeleri soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Balığı servis tabağına alın. Üzerine sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.





    TAVUKLU PATLICAN KULESİ

    [​IMG]

    Malzemeler
    3 bostan patlıcanı
    8 dilim tavuk biftek
    1 demet maydanoz
    1 demet dereotu
    2 çay bardağı zeytinyağı
    1 çay bardağı ceviz içi
    1 çay bardağı soyulmuş antep fıstığı
    5 diş sarımsak
    Tuz
    Süslemek için
    Birkaç domates dilimi
    2 yemek kaşığı konserve mısır tanesi

    TAVUKLU PATLICAN KULESİ TARİFİ
    Patlıcanların uç kısımlarını kesip halka şeklinde dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Patlıcan dilimleri ve eti bir çay bardağı zeytinyağına bulayın. Patlıcan ve etleri teflon tava ya da ızgarada iki taraflı kızartın. Pesto sos için maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Sarımsakları soyun. Maydanoz, dereotu, tuz, sarımsak, kalan zeytinyağı, ceviz ve antep fıstığını robotta püre halinde ezin. Servis tabağına üç patlıcan dilimini aralarına et ilave ederek üst üste yerleştirin. Üzerine hazırladığınız pesto sosu gezdirin. Diğer patlıcan kulelerini de aynı şekilde hazırlayın. Domates dilimi ve mısırla süsleyip sıcak veya ılık servis yapın.





    PİLİÇ DOLMASI

    [​IMG]

    Malzemeler
    3 tavuk göğüs eti
    50 gr kültür mantarı
    1 sarı biber
    1 kırmızı biber
    1 sivri biber
    1 soğan
    1 çay kaşığı kekik
    5-6 taze soğan
    Zeytinyağı
    Tuz, karabiber

    PİLİÇ DOLMASI TARİFİ
    Biberlerle, soğan ve mantarları küp şeklinde doğrayın ve tavada zeytinyağı ile soteleyin. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harcı tavuk göğüs etinin içine doldurun. Tavada hafifçe kızartıp fırın tepsisine yerleştirin. Temizlediğiniz taze soğanların yeşil kısımlarını ince doğrayarak tavukların üst kısımlarına serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.




    TAVUK ETLİ ÇALI FASULYESİ

    [​IMG]

    Malzemeler
    1 kg çalı fasulyesi
    500 gr tavuk kanat
    3 soğan
    2 domates
    10 kiraz domates
    1 çay bardağı ayçiçeği yağı
    2 su bardağı sıcak su
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    Tuz, karabiber

    TAVUK ETLİ ÇALI FASULYE TARİFİ
    Çalı fasulyelerinin kılçıklarını temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Tavuk kanatlarını yıkayıp süzün. Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri yıkayıp suyunu süzün. 2 domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Soğanı ilave edip soteleyin. Sırasıyla tavuk eti, fasulye ve küp doğranmış domatesi ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sıcak suyu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin Kiraz domatesleri ekleyip 4-5 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Üzerine pul biber serpip sıcak servis yapın.




    SEBZELİ SULU KÖFTE

    [​IMG]

    Malzemeler
    250 gr kıyma
    1 dilim bayat ekmek içi
    1 tatlı kaşığı galeta unu
    1 soğan 1 yumurta
    Tuz, karabiber, kimyon
    2 çorba kaşığı un
    Sebzeli karışım için
    30 gr tereyağı
    2 soğan
    1 kereviz 2 havuç
    1 su bardağı doğranmış domates
    1 çorba kaşığı domates püresi
    1.5 litre su 2 patates
    1 su bardağı haşlanmış bezelye
    Yarım demet maydanoz
    Tuz, tane karabiber, kekik

    SEBZELİ SULU KÖFTE TARİFİ
    Köfte için, maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup rendeleyin. Suyunu süzüp soğanı ve maydanozu çukur bir kaba alın. Rendelenmiş ekmek içi, galeta unu, kıyma, yumurta ve baharatı ekleyip yoğurun. Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp una bulayın. Sebzeli karışım için, soğan, kereviz ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Havuçları temizleyip doğrayın. Kerevizin kararmaması için limonlu suda 5 dakika bekletin. Maydanozu kıyın. Tencerede tereyağını ısıtıp soğanı kavurun. Domates püresini ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Sırasıyla havuç, kereviz ve konserve domatesleri ekleyip 2-3 dakika pişirin. Sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Köfteleri ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirin. Patates ve bezelyeleri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Ocaktan indirmeye yakın kıyılmış maydanozu ekleyin. Tuz, kekik ve tane karabiberle tatlandırın. Sıcak servis yapın.





    HAMSİLİ VE SEBZELİ OMLET

    [​IMG]

    Malzemeler
    250 gr hamsi
    30 gr tereyağı
    4 yumurta
    2 havuç
    100 gr dilimlenmiş mantar
    2 sivri biber
    2 dal taze nane

    HAMSİLİ ve SEBZELİ OMLET TARİFİ
    Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Havuçları soyup rendeleyin. Biberlen temizleyip ince doğrayın. Taze naneyi kıyın. Havuç, biberler ve taze naneyi bir kapta harmanlayın. Yumurtaları ayrı bir kasede bir çay kaşığı tuz ile iyice çırpın. Tereyağını tavada ısıtıp hamsileri kızartın. Sebzeleri ilave edip birkaç dakika kavurun. Çırpılmış yumurtaları ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Ocaktan alın. Dilimleyip maydanoz ve taze soğanla birlikte sıcak servis yapın.
     
  2. Mod-53
    Hoşgörülü

    Mod-53 Uzaklardayım Özel üye

    Katılım:
    16 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.355
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İŞLETMECİ
    Yer:
    İSTANBUL
    Banka:
    59 ÇTL
    PAZI YAPRAĞINA SARILI KUZU KAPAMA

    [​IMG]

    Malzemeler
    600 gr kuşbaşı kuzu eti
    1 soğan
    1 demet pazı
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
    Domates sos için
    4 domates
    2 diş sarımsak
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    2 kesme şeker, tuz

    PAZILI KUZU KAPAMA TARİFİ
    Etleri üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave ederek haşlayın. Ocağın altını kapatmadan 1-2 dakika önce tuzu ilave edin. Etin suyunu süzdürün. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp soğan ve eti orta ateşte kavurun. Karabiber ilave edip harmanlayın. Pazı yapraklarını haşlayıp mı itlaf tezgahına serin. Ortasına kavurduğunuz etleri paylaştırıp kenarlardan ortaya doğru toplayarak kapatın. Domates sos için, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Sarımsakları ince kıyın. Zeytinyağı, domates, sarımsak, kesme şeker ve tuzu bir tavaya alıp pişirin. Pazı yaprağına sarılı kuzu kapamaları servis tabağına alın. Üzerine domates son ilave ederek servis yapın.




    MANTARLI LEVREK

    [​IMG]

    Malzemeler
    1 levrek
    100 gr krem peynir
    1 dilim ekmek içi
    150 gr küçük mantar
    5-6 taze soğan
    1 sarı biber
    1 limon
    Tuz, karabiber

    MANTARLI LEVREK TARİFİ
    Taze soğanları temizleyip kıyın. Limonu yıkayıp ince dilimleyin. Mantarları nemli bezle silin. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Peynir, ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış taze soğanları mutfak robotunda püre haline gelene kadar ezin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Alüminyum kağıt üzerine önce halka şeklinde kestiğiniz sarı biberleri ve mantarları aktarın. Üzerine levreği yerleştirin. Peynirli iç malzemeyi üzerine yayın, limon dilimlerini yerleştirin. Balığın tamamını folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak ya da ılık servis yapın.





    BİBER YAPRAĞI SALATASI

    [​IMG]

    Salata İçin Malzemeler
    1/2 kg biber yaprağı
    1/2 çay bardağı zeytinyağı
    2 diş sarmısak
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 yemek kaşığı sirke
    tuz

    SALATA TARİFİ
    Biber yapraklarını ince kıyıp, haşlayın. Yeşil suyunu akıtmak için suyla yıkayıp, süzün. Sarmısakları dövün. Üzerine zeytinyağı, sirke, tuz, şeker ekleyerek bir sos hazırlayın. Bu sosu, biber yapraklarının üzerine dökerek, servis yapın.





    SARIMSAKLI GRANYÖZ

    [​IMG]

    Malzemeler
    1-1,5 kg granyöz balığı
    4 diş sarımsak
    2 adet defne yaprağı
    8 adet tane karabiber
    3 adet orta boy domates
    2 adet orta boy kuru soğan
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 adet limonun suyu
    1/2 demet maydanoz, yeterince tuz

    SARIMSAKLI GRANYÖZ TARİFİ
    Fırın tepsisinin tabanına, kabuklarını soyduğunuz ve yuvarlak halkalar şeklinde doğradığınız domates ve soğanları yerleştirin. Temizlediğiniz balığın içine defne yapraklarını ve tane karabiberleri koyun. Öz suyunu tepsinin içine bırakacağı için çekinmeden her iki tarafına birkaç çizik atın. Çizik attığınız oluklara sarımsakları yerleştirin. Limon suyunu ve zeytinyağını balıkların üzerine gezdirerek dökün. Yeterince tuz ilavesi yaptıktan sonra tepsinin üzerini yağlı kâğıtla kapatın. Öndeden 200 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanozları balığın üzerine serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.





    ŞAKRAN USULÜ FIRINDA MERCAN

    [​IMG]

    Malzemeler
    1,5 kg mercan balığı
    1 su bardağı zeytinyağı
    3 adet orta boy domates
    4 adet yeşil sivri biber
    2 adet defne yaprağı
    1 adet orta boy soğan
    10 adet tane karabiber
    1/2 metre yağlı kâğıt
    Yeterince tuz

    FIRINDA MERCAN TARİFİ
    Mercan balığının pullarını kazıyın ve iyice temizleyin. İçine iki adet defne yaprağı ve iki adet tane karabiber yerleştirin. Yeşil sivri biberleri ortadan ikiye bölün. Soğan ve domatesleri halka halka doğrayın. Malzemelerin yarısını tepsinin tabanına diğer yarısını balığın üzerine serpiştirin. Zeytinyağını balığın üzerinde gezdirdikten sonra tane karabiberleri serpiştirip, tuzu ekleyip tepsiyi yağlı kâğıtla kapatın ve önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.





    KALAMAR DOLMA

    [​IMG]
    Malzemeler
    4 adet orta boy kalamar
    20 adet kapari çiçeği
    80 gr mantar
    50 gr kaşar peyniri
    2 diş dövülmüş sarımsak
    1 yemek kaşığı tereyağı
    2 çay kaşığı çam fıstığı
    1/4 demet dereotu
    2 çay kaşığı kırmızı pul biber
    Yeterince tuz

    KALAMAR DOLMA TARİFİ
    Kalamarları iyice temizledikten sonra bol su ile durulayın. Daha sonra bir kenarda bekletin. Çam fıstıklarını ezerek ufalayın ve kapari çiçeği, mantarla birlikte karıştırdıktan sonra dilimlenmiş kaşar peyniri, biraz tuz ekleyip kalamarların içini doldurun. Kalamarın ağzını kürdan ile kapatın. Çok az yağ damlattığınız teflon tavada her iki yüzünü pişirdikten sonra ayrı bir kapta tereyağını eritin, içine pul biber ve dövülmüş sarımsağı katın. İki dakika çevirip karışımı kalamarların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında üç dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp ısıtılmış tabaklara servis yapın. Afiyet olsun.





    KAĞITTA LEVREK

    [​IMG]

    Malzemeler
    1-1,5 kg levrek balığı
    1 adet orta boy domates
    2 adet dolmalık yeşil biber
    2 adet dolmalık kırmızı biber
    1 adet orta boy soğan
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1/4 limonun suyu, yeterince tuz
    8 adet tane karabiber
    4 adet defne yaprağı
    1 diş dövülmüş sarımsak
    1 çay kaşığı sebze tozu

    KAĞITTA LEVREK TARİFİ
    Levrek balığının pullarını temizleyin, kazıyıp içini ve kılçığını çıkarın. 4 parça filetoya ayırın. 25 -35 cm ebadında yağlı kağıdın üzerine dilimlediğiniz domatesi, biberleri ve halka doğradığınız soğanları yatak şeklinde yerleştirin. Üzerine balığı koyun. Balığın üzerinde 1/4 limonun suyunu ve içinde dövülmüş sarımsak bulunan zeytinyağını gezdirin. Tane karabiberleri serpiştirin. Defne yaprağını balıkla temas ettirin. Fırça yardımıyla tereyağını balık filetolarına sürün. Üzerine sebze tozu ve tuz dökerek kâğıdı kaplayın, önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
     
  3. Mod-53
    Hoşgörülü

    Mod-53 Uzaklardayım Özel üye

    Katılım:
    16 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.355
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İŞLETMECİ
    Yer:
    İSTANBUL
    Banka:
    59 ÇTL
    HAMSİLİ PAZI PİLAKİSİ

    [​IMG]
    Malzemeler
    1 kg pazı
    1 su bardağı pirinç 3 soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    10 tuzlu hamsi
    1 çay bardağı su
    1 tatlı kaşığı nane tuz

    PAZI PİLAKİ TARİFİ
    Pazıları ayıklayıp, ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda pembeleştirin. Pazıları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kendi suyuyla bir süre haşlayın. Yıkanmış pirinci ve suyu ekleyin. Hamsileri, didikleyip ilave edin. Piştikten sonra, nane ekleyip karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.





    HAMSİ SALAMURA

    [​IMG]
    Malzemeler
    1 kg hamsi
    250 gr kayatuzu
    6 defne yaprağı
    2 limon

    HAMSİ SALAMURA TARİFİ
    Hamsileri temizleyip yıkayın. Kılçıklarını çıkararak bir süzgece atın. Yarım saat kadar suyu süzülen hamsileri bir kaba koyun. Bir sıra hamsi ve üzerine 2 defne yaprağı, bir sıra kayatuzu şeklinde dizin. Üzerine limonları sıkıp, kapağını kapatın.





    FIRINDA ÇİPURA

    [​IMG]

    Malzemeler
    1,5-2 kg çipura balığı
    6 diş sarımsak
    2 adet defne yaprağı
    1 adet orta boy soğan
    1 adet paprika
    3-4 yaprak fesleğen
    6 adet tane karabiber
    1 su bardağı beyaz şarap
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1/2 demet maydanoz
    1/2 metre yağlı kâğıt, tuz

    FIRINDA ÇİPURA TARİFİ
    Çipura balığını temizleyip yanlarına verev çizikler atın. Çiziklerin içine ikişer diş sarımsak ile ikişer tane karabiber ve ince kesilmiş paprika yerleştirin. Fırın kabını yağlayıp defne yapraklarını ve halka halka doğradığınız soğanları serpiştirin. Üzerine balığı yerleştirip suyun içinde erittiğiniz balık bulyonu ve beyaz şarabı ekleyip tuz serpin. Kabın ağzını yağlı kâğıtla kaplayıp önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Fesleğeni serpiştirip beş dakika daha fırında ısıtın. Fırından alıp kıydığınız maydanozları serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.





    HAMSİ EKŞİLİSİ

    [​IMG]

    Malzemeler
    1 kg hamsi
    250 gr yeşil biber
    3 domates
    2 limon
    4 diş sarmısak
    1 demet maydanoz
    5 orta boy kuru soğan
    1 çay kaşığı karabiber
    1 su bardağı zeytinyağı

    HAMSİ TARİFİ
    Hamsileri ayıklayıp yıkayın. Kılçıklarını çıkarıp süzgece alın. Soğanları ince ince kıyıp, zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Biberleri enlemesine kesip ekleyin. Bir domates ayırıp, kalan domatesleri küp şeklinde keserek karışıma ilave edin. Maydanoz ve sarmısağı ekleyip, tuz ve karabiber ilave edip bir iki dakika karıştırın ve ateşten indirin. Fırın kabına, hamsilerin iç kısmı alta gelecek şekilde dizin. Hazırladığınız iç malzemesini hamsilerin üzerine serin. Bu işlemi hamsiler ve iç malzemesi bitinceye kadar sürdürün. En üste dizdiğiniz hamsilerin sırt kısımları üste gelmeli. Ayırdığınız domatesi ve bir limonu dilimleyip üzerini süsleyin. Diğer limonun suyunu sıkıp üzerine gezdirin. Fırında yarım saat pişirip, soğuk servis yapın.




    YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

    [​IMG]

    Malzemeler
    1 su bardağı yeşil mercimek
    2 su bardağı bulgur
    1/2 paket margarin, tuz

    BULGUR PİLAVI TARİFİ
    Mercimeği haşlayın. Bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra mercimeğin içine ilave ederek 10 dakika pişirin. Ayrı bir kapta margarini kızdırın ve pişirdiğiniz pilavın üzerine gezdirin. Pilavı ezmeden karıştırın ve üzerini maydanozla süsleyerek servise sunun.





    HAMSİLİ PİLAV

    [​IMG]

    Malzemeler
    1/2 kilo kılçığı ayıklanmış hamsi
    2 baş soğan
    1 paket margarin
    4.5 su bardağı pirinç
    3 yemek kaşığı çam fıstığı
    2.5 yemek kaşığı kuş üzümü
    4 su bardağı su tuz

    HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
    Çam fıstığını yağda kavurun. Kuş üzümünü ilave edin. Soğanları ince ince doğradıktan sonra yağda kavurun. 4 bardak suyu ilave edin. Tuzunu ekleyin. Su kaynadıktan sonra pirinci ilave edin. Pirinç piştikten sonra bir tepsinin altına bir kat hamsi dizin. Tepsiye dizdiğiniz hamsilerin üzerine pişirdiğiniz pilavı yayın. Pilavın üzerine bir kat daha hamsi dizdikten sonra fırında pişirin. Fırında hamsilerin kızardığını gördüğünüz an hamsili pilavınız servise hazırdır.





    AHTAPOT SALATASI

    [​IMG]

    Malzemeler
    2 - 2.5 kg ahtapot
    1 su bardağı zeytinyağı
    2 diş dövülmüş sarımsak
    1/2 limonun suyu
    1/4 demet maydanoz

    AHTAPOT SALATASI TARİFİ
    Ahtapotun gözlerini ve ağzını çıkartın. Akar su altında uzun süre temizleyin, süzün ve etini yumuşatmak için dövün. Kollarını ve gövdesini aynı uzunlukta dilimlere bölün ve içinde kaynar su bulunan bir tencereye atın. Tencereye attıktan sonra bir saat pişirin. Yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Pişme düzeyini çatalla kontrol ettikten sonra ahtapotu süzün ve soğumaya bırakın. 1 cm kalınlığında dilimler halinde doğrayın. Bir salata tabağına zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, limon suyu ve ahtapot parçalarını koyup iyice karıştırın. Biraz dinlendirip, üzerine maydanoz serpiştirin ve servise sunun. Afiyet olsun.
     
  4. Mod-53
    Hoşgörülü

    Mod-53 Uzaklardayım Özel üye

    Katılım:
    16 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.355
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İŞLETMECİ
    Yer:
    İSTANBUL
    Banka:
    59 ÇTL
    EZME LAHANA

    [​IMG]

    Malzemeler
    1 demet karalahana
    1 demet pazı
    2 soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı içyağı
    1 su bardağı mısır unu
    2 domates, tuz, kırmızıbiber

    EZME LAHANA TARİFİ
    Lahanayı ve pazıyı yıkayın. İnce ince doğradıktan sonra suda haşlayın. Soğanı yağda pembeleşincee kadar kavurun. Doğranmış domatesi ilave edin. Bu karışıma içvağını ekleyin. Hazırladığınız sosu sebzelerie karıştırın. Dört su bardağı su ve mısır unu ekleyerek pişirin.





    CEVİZLİ BAT

    [​IMG]

    Malzemeler
    1 su bardağı ince bulgur
    1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    1 su bardağı salça
    1 limon suyu yeterince tuz
    1 tatlı kaşığı pul biber
    1/2 demet maydanoz
    1/2 yeşil soğan
    200 gr üzüm yaprağı
    3 su bardağı su
    1 çay bardağı dövülmüş ceviz

    CEVİZLİ BAT TARİFİ
    Bulgur, haşlanmış mercimek, salça ve suyu karıştırıp 30 dakika bekletin. Beklettiğiniz karışıma tuz, biber ve limon suyu ilave edin. Maydanoz ve yeşil soğanı ince ince doğrayın. Dövülmüş cevizle beraber üzerine serperek üzüm yaprağıyla servise sunun.





    SOĞAN DOLMASI

    [​IMG]

    Malzemeler
    8 adet orta boy soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    Tuz, şeker
    1/2 demet dereotu
    1/2 demet taze nane
    1/2 demet maydanoz
    100 gr. pirinç (Yarım su bardağı)
    Karabiber

    SOĞAN DOLMASI TARİFİ
    Soğanların kabuklarını soyun. İçlerini oyarken ve pişirirken dağılmamaları için püsküllü tarafını çok ince kesin. İçlerini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyun. Soğanların içinden çıkan parçaları mutfak robotunda incecik kıyın. Zeytinyağı ile kavurun, tuz ve şeker ekleyin. Yeşillikleri ayıklayın, incecik kıyın. Kavrulan soğanları ateşten alın. Tuz, karabiber, pirinç ve yeşillikleri ekleyip karıştırın.

    Hazırladığınız içi soğanlara doldurun. 1,5 su bardağı su ekleyip kısık ateşte 50 dakika pişirin.





    LİMONLU PAZI SARMA

    [​IMG]

    Malzemeler
    Pazı (1 bağ)
    Pirinç (2 su bardağı)
    Soğan (5 adet orta boy)
    Çam fıstığı (2 çorba kaşığı)
    Kuşüzümü (2 çorba kaşığı)
    Karabiber (2 çay kaşığı)
    Yenibahar (1 tatlı kaşığı)
    Kuru nane (2 çorba kaşığı)

    Şeker (4 tatlı kaşığı), Su (3 su bardağı sıcak su), Havuç (1 adet), Maydanoz (3 tutam), Limon (1 adet), Zeytinyağı (2 çay bardağı), Tuz,
    1 tatlı kaşığı toz tarçın

    PAZI SARMA TARİFİ
    İçi için, 4 adet orta boy soğanı ince ince piyaz şeklinde doğrayın. Tencereye 1 çay bardağı yağı koyun ve yağ orta ateşte kızdıktan sonra içine 2 kaşık fıstık atın. Fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Doğradığınız soğanları tencereye koyun ve pembeleşinceye kadar fıstıklarla birlikte karıştırın. 2 su bardağı pirinci 5 dakika ılık suda ıslatın. Islanan pirinçleri soğuk suda iyice yıkadıktan sonra soğan ve fıstık karışımına atıp 10 dakika kavurun. Sırasıyla tarçını, yenibahar ve karabiberi, tuzu, nane, şeker, kuşüzümünü ilave edin ve hepsini karıştırın. 1-1.5 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin ve 15 dakika kısık ateşte pişirin. Böylece dolmanızın içi hazırlanmış olacak. Tencereye 3- 4 su bardağı sıcak suyu dökün. 1 bağ pazıyı tencerenin içine atın. Pazıları 1-2 dakika haşladıktan sonra süzgeçle bir tabağa alın. Pazıların damarlarını ezin ve hazırladığınız içi, pazılara dilediğiniz miktarda koyarak sarın. 1 adet soğanı ve 1 adet havucu dilimleyerek tencereye koyun. 3 tutam maydanozu bütün halinde tencereye ilave edin. 1 adet limonun kabuklarını kesin ve limonları dilimleyin. Limonların bir kısmını tencereye yerleştirdikten sonra üzerine sardığınız pazı. dolmalarını yerleştirin.1 tatlı kaşığı şeker, yeterince tuz, birkaç limon dilimi ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin. Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu dökün ve tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte 25 dakika pişirin.





    BEZELYELİ TAVUKLU BÖREK

    [​IMG]

    Malzemeler
    Üç buçuk su bardağı un
    Bir buçuk su bardağı su
    1 çorba kaşığı zeytinyağı

    Üzerine sürmek için
    Sıvıyağ

    İçine
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet haşlanmış tavuk göğsü
    1 su bardağı bezelye
    1 adet sivri biber
    1 çorba kaşığı un
    1 su bardağı ılık süt
    Tuz, kekik, karabiber
    1 diş sarmısak

    TAVUKLU BÖREK TARİFİ
    Unu bir kaba alın. Zeytinyağı ve suyu azar azar katarak, çok yumuşak bir hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 30 dakika bekletin. Tavuk göğsünü didikleyin. Bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağını koyun. Tavuğu ekleyin. Üzerine halka doğranmış biberleri koyarak soteleyin. Bezelye, kekik, karabiber, kıyılmış sarmısağı koyup, 1 çorba kaşığı un ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Üzerine sütü koyarak 5 dakika karıştırın ve soğumaya bırakın. Hamuru 10 parçaya bölüp, her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Kenarlarından 1 cm boş bırakarak 8 parçanın üzerine yağ sürün. 4 parçayı üst üste koyup, yağ sürülmemiş bir parçayı üzerine yerleştirin. Diğer hamurları da ayrı bir yerde aynı şekilde hazırlayın. Bu şekilde 2 tane 5'er katlı hamur elde edin ve hepsini elinizle açarak tepsi büyüklüğüne getirin. İlk 5 katı yağlanmış tepsiye yerleştirin ve kenarlarından 4-5 parmak sarkıtın. Tavuklu harcı tepsinin üzerine yayın. İkinci 5 katı da tavuklu harcın üzerine kapatın ve dıştan sarkan hamuru, şekil vererek içe doğru katlayın. Üzerine yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dk. pişirin ve servis yapın.





    PORTAKALLI HAVUÇ ÇORBASI

    [​IMG]

    Malzemeler
    4 havuç
    1 patates
    1 soğan
    5 su bardağı su
    100 ml portakal suyu
    25 gr tereyağı
    Karabiber
    Taze kekik
    Tuz

    HAVUÇ ÇORBASI TARİFİ
    Havuç, soğan ve patatesin kabuklarını soyup küp seklinde doğrayın. Tereyağını eriterek sebzeleri 5 dakika soteleyin. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve orta ateşte 20 dakika pişirin. Yumuşayan sebzeleri blender'dan geçirip kalan suyu ekleyin. Portakal suyu, tuz ve karabiberi çorbaya ilave edip 10 dakika kaynatın. Taze kekik yapraklarıyla süsleyip sıcak servis edin.





    BALKABAĞI ÇORBASI

    [​IMG]

    Malzemeler
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 soğan
    1 su bardağı süt
    3 su bardağı su
    Muskat rendesi
    Tuz, Karabiber
    Üzeri için
    Krema

    BALKABAĞI ÇORBASI TARİFİ
    Balkabağını küp doğrayıp haşlayın ve blender'dan geçirin. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Kabak püresini ekleyin. Su ilave edip kaynamaya bırakın. Sütü ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Muskatı ilave edin. Çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerini krema ile süsleyerek sıcak servis yapın.
     
  5. Mod-53
    Hoşgörülü

    Mod-53 Uzaklardayım Özel üye

    Katılım:
    16 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.355
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İŞLETMECİ
    Yer:
    İSTANBUL
    Banka:
    59 ÇTL
    ARPA ŞEHRİYELİ PIRASA ÇORBASI

    [​IMG]

    Malzemeler
    1.5 çay bardağı arpa şehriye
    1 litre sebze suyu
    15 gr tereyağı
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 çay bardağı dondurulmuş bezelye
    Tuz
    Süslemek için
    Kurutulmuş Arnavut biberi

    PIRASA ÇORBASI TARİFİ
    Pırasaları 2 cm kalınlığında dograyın. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alıp pırasaları 5 dakika soteleyin. Sebze suyunu ilave edip 15 dakika pişirin. Arpa şehriyeleri tencereye ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Dondurulmuş bezelyeleri de ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kaselere paylastırıp, kurutulmuş Arnavut biberi ile süsleyerek sıcak servis yapın.





    ENGİNAR ÇORBASI

    [​IMG]

    Malzemeler
    6 enginar
    1 soğan
    6 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı un
    1 litre süt
    Tuz Karabiber
    2.5 su bardağı tavuk veya et suyu
    Taze soğan, Dereotu

    ENGİNAR ÇORBASI TARİFİ
    Soğanı küp seklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Enginarları iri doğrayıp ekleyin ve 3 dakika kavurun. Üzerine un ekleyin ve rengi hafif dönünceye kadar çevirin. Sütü azar azar ilave edin. Tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyin ve iyice pişirin. Blender'dan geçirerek pürüzsüz hale getirin, ince kıyılmış dereotu ve taze soğanı ekleyip çorbayı bir taşım kaynatın ve üzerini dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.





    SÜTLÜ ISPANAK ÇORBASI

    [​IMG]

    Malzemeler
    750 gr ıspanak
    2 patates
    25 gr tereyağı
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 soğan
    2 su bardağı sıcak süt
    1 su bardağı tavuk ya da et suyu
    Tuz, karabiber
    Üzeri için
    2 dilim tost ekmegi

    ISPANAK ÇORBASI TARİFİ
    Patatesleri soyup küp doğrayın. Haşlayıp süzün. Ezerek püre haline getirin. Ispanakları ayıklayıp yıkayın. Süzüp kaynar suda 5 dakika bekletin ve süzgece alın. Ispanakların suyunu elinizle sıkıp doğrama tahtası üzerinde ince dograyın. Blender'dan geçirip püre haline getirin. Soğanı soyup rendeleyin.Tereyağı ve zeytinyağını tencerede ısıtın. Rendelenmiş soğanı ilave edip kavurun. Patates ve ıspanak pürelerini ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber, et suyu ve sıcak sütü ilave edip arada bir karıştırarak 20 dakika pişirin. Tost ekmeklerini küp şeklinde dograyın ve fırın ızgarasında kızartın. Çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerine ekmeklerden serpiştirerek sıcak servis yapın.





    KEREVİZ ÇORBASI

    [​IMG]

    Malzemeler
    1 yemek kaşığı tereyağı
    2 soğan
    4 patates
    2 kereviz
    1 litre sebze suyu
    2 adaçayı yaprağı
    1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

    KEREVİZ ÇORBASI TARİFİ
    Tereyağını eritin. Soğanları yemeklik doğrayıp 5 dakika kavurun. Küp doğranmış patates, kereviz, sebze suyu, adaçayı yaprağı ve limon kabuğunu ekleyip 30 dakika pişirin. Adaçayı yapraklarını içinden çikartın. Sıcak servis yapın.





    PATLICAN ÇORBASI

    [​IMG]

    Malzemeler
    2 patlican
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 soğan
    2 diş sarımsak
    6 su bardağı tavuk suyu
    Tuz
    Süslemek için
    Maydanoz

    PATLICAN ÇORBASI TARİFİ
    Patlıcanları közleyip kabuklarını temizleyin. Soğanı ve sarımsağı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Patlıcanı, tavuk suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatmadan 30 dakika pişirin. Çorbayı blender'dan geçirin. Tuz ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. Sıcak servis yapın.





    FAS USULÜ NOHUT ÇORBASI

    [​IMG]

    Malzemeler
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 soğan
    2 kereviz sapı
    1 çay kaşığı kimyon
    700 ml sıcak sebze suyu
    400 gr haşlanmış nohut
    3 domates
    1 diş sarımsak
    100 gr bakla
    Yarım limonun suyu
    Tuz, karabiber

    Süslemek için
    Nane yaprağı

    NOHUT ÇORBASI TARİFİ
    Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleştirin. Kereviz saplarını 2 cm uzunluğunda doğrayıp soğana ekleyin. Kimyon ilave ederek karıştırın. Domatesi ve sarımsağı rendeleyip tencereye ekleyin. Sebze suyunu, nohutu ilave edin. 10 dakika kaynatın. Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.





    MAKARNALI KURU FASULYE ÇORBASI

    [​IMG]

    Malzemeler
    1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    Yarım su bardağı makarna
    2 kereviz sapı
    6 su bardağı su
    15 misket havuç
    200 gr ıspanak
    2 taze sogan Tuz
    Karabiber

    KURU FASULYE ÇORBASI TARİFİ
    Taze soğanları ve kereviz saplarını doğrayın. Zeytinyağında soteleyin. Havuçları ekleyin. Sebze suyunu ilave edip 10 dakika kaynatın. Makarnayı ayrı bir tencerede haşlayıp süzün, ince doğranmış ıspanak ve fasulye ile birlikte çorbaya ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp sıcak servis yapın,
     

Sayfayı Paylaş