1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Doğal Antibiyotik: Beyaz Dut

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 21 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    [​IMG]

    İbrahim Adnan Saraçoğlu beyaz dutun her derde deva olan mucizelerini anlattı!

    Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu

    Değerli okuyucu, bu hafta sizlere beyaz duttan bahsetmek istedim. Şu sıralar tam mevsimi. Onu ilk defa 80'li yıllarda araştırmaya başlamıştım. İlk sorduğum soru, “neden bir yaz meyvesi olduğu” idi. O, bir kış meyvesi de olabilirdi… Kimyasını araştırdıkça neden bir kış meyvesi olamayacağı sorusunun cevabını bulmuştum.

    Dutun en az 20'nin üzerinde türü vardır. Bunlar arasında en çok tanınanları şunlar:
    Morus alba (beyaz dut), Morus bombycis, Morus nigra (karadut), Morus latifolia, Morus rubra (kırmızı dut), Morus notabilis, Morus liboensis
    İç Anadolu ve Kemaliye bölgesinde yetişen beyaz dut türleri, Anadolu topraklarının endemik bitkisidir.
    Dut, dalından veya toplanır toplanmaz tüketilmelidir. Toplandıktan birkaç saat içerisinde tadı yavaş yavaş değişmeye başlar. Çünkü içeriğinde bulunan bazı etkin maddeler toplandıktan birkaç saat sonra değişime uğrar. Özellikle petunidin maddesi özelliğini toplandıktan kısa bir süre yitirmeye başlar.

    Dutun kurutulmuşu kış aylarında misafirlere ikram edilir ve uzun kış gecelerinin sohbet-lerinde ağzı tatlandırır, hem tatlı ihtiyacımızı karşılar, hem de o dönemlerde farkında olmadan koruyucu ve önleyici olarak doğal antibiyotik özelliğinden faydalanmış olunurdu. Yaz aylarında da dutun tazesini dalından tükettiğiniz zaman doğal bir antibiyotik tüketiyorsunuz demektir.

    Kapanmayan yara için
    Anadolu'da beyaz dut ve yapraklarının bazı iltihaplı hastalıklara karşı kullanıldığı Osmanlı'dan beri bilinmektedir. Dutun yapraklarında kendine özgü doğal antibiyotik ve antiseptik özelliği olan etkin maddeler bulunmaktadır. Şeker hastalarının derilerinde kapanmakta geciken yaralara karşı taze dut yaprağından hazırlanmış ve ılık olarak uygulanacak dut yaprağı çayının pansumanı iyi bir destekleyicidir.
    Eğer kanda iltihap bulunmuşsa yan sütundaki beyaz dut kurusu kürü, mükemmel bir destekleyicidir.
    Kanda yüksek olan CRP (Chemical Reactive Protein) değerinin düşürülmesinde iyi bir yardımcıdır.

    Beyaz dutun içerdiği bazı önemli etkin maddeler
    thiamin quercetin
    valerik asit potasyum
    rutin pelar gonidin
    riboflavin petunidin
    morusink vanon
    isoquercetin sanggenon
    niacin p-cresol

    Dikkat!
    Şeker hastalarının kan şekerini yükselteceğinden beyaz dut kurusu kürünü uygulamamaları gerekir.
     

Sayfayı Paylaş