1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Domatesli Ladenia

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 21 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    [​IMG]


    Malzemeler

    200 ml ılık su
    Yarım paket yaş maya
    1 tatlı kaşığı tuz
    3~3.5 su bardağı un
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    Üzeri için
    3 dilimlenmiş domates
    1 kırmızı soğan (ince doğramış)
    1/3 çay bardağı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı deniz tuzu
    Taze çekilmiş karabiber
    Kuru kekik
    Taze kekik

    Tarif

    Ilık su ve mayayı bir kabın içinde karıştırın.
    Zeytinyağı, tuz ve unu azar azar ekleyip yoğurun.
    Gerekirse un veya zeytinyağı ilavesi yapın.
    5-6 dakika yoğurup yağlanmış tepsiye yayın.
    Üzerini örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
    Doğranmış domates, soğan, zeytinyağı, tuz ve biberi harmanlayıp hamurun üzerine yayın.
    Kuru kekik serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
    Üzerine taze kekikler yerleştirip ılık servis yapın.

     

Sayfayı Paylaş