1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Domatesli Pilav

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve e-PaCk tarafından 22 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. e-PaCk

    e-PaCk Forum Gururu

    Katılım:
    12 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.481
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    1.880
    Banka:
    331 ÇTL
    Malzeme
    - 75 gr (5 çorba kaşığı) Sana
    - 125 gr (1 büyük) soğan
    - 450 gr konkase domates
    - tuz
    - 400 gr (2 su bardağı) pirinç


    Hazırlanışı
    Ön hazırlık olarak etsuyunu bir taşım kaynatıp sıcak olarak bir kenarda saklayın. Soğanları ince ince doğrayın. Pirinci ayıklayın. Bir tencereye koyup üzerine 4 parmak aşacak kadar ılık su katın. 2 çorba kaşığı tuzu katıp, bir kez karıştırdıktan sonra birkaç saat bir kenarda dinlendirmeye bırakın. Pirincin suyunu süzdürüp, nişastasını tamamen atması için en az 3-4 defa yıkayıp tekrar süzdürün.

    Bir tecereye 1 çorba kaşığı Sana'yı eritin. Yağ kızınca soğanları ilave edip, hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Konkase domatesi ilave edin. Domatesler iyice suyunu verene kadar arasıra karıştırarak pişirin. Sıcak et suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Bir taşım kaynatın. Tenceredeki karışımı tel süzgeçten geçirin, süzdürün. Son bir kez daha bir taşım kaynatın.

    Domatesli et suyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin ve karıştırın. 2-3 dakika harlı ateşte kaynatın. Ateşi kısın. Ufak bir kapta kalan Sana'yı eritin. Eritilmiş Sana'yı pilavın üzerine döküp, pirinci bir kere daha karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. Pilavı ağır ateşte 5 dakika pirinçler suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.

    Kapağını açarak pilavın üzerine bir yağlı kağıt veya bez örtün, tekrar kapağı kapatıp bir kenarda pilavı 20 dakika demlenmeye bırakın. Demlenmiş pilavı son bir kez daha karıştırıp, önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş