1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Dondurma Külahı Nasıl Yapılır?

Konusu 'Gerekli Bilgiler' forumundadır ve YoRuMSuZ tarafından 5 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

  1. YoRuMSuZ
    Avare

    YoRuMSuZ Biz işimize bakalım!

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    24.427
    Beğenileri:
    7.353
    Ödül Puanları:
    11.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    8.770 ÇTL
    Sanırım dondurmayı külahtan yemek kadar, külahını yemekte herkese farklı bir keyif veriyor. Küçüklüğümde hatırlıyorum da dondurmayı külahın içine iyice iterek sonuna kadar külahla karışık yerdim. :) Bakalım nasıl yapılıyormuş bu dondurma külahları...

    Malzemeler:

    - 3 yumurta
    - 3/4 su bardağı toz şeker
    - Yarım su bardağı eriyip, ılınmış tereyağ / margarin
    - 1 çay kaşığı badem aroması (isteğe bağlı)
    - 1 su bardağı un
    - 1 çay kaşığı kabartma tozu
    - Çeyrek su bardağı ince çekilmiş badem
    - Çeyrek su bardağı kakao
    - 2 çay kaşığı nescafe

    [​IMG] [​IMG]

    Yumurtaları iyice çırpın, içine yavaş yavaş toz şekeri ekleyin. Birbirlerine iyice karışsınlar. Ardından eriyip soğumuş tereyağını ve badem aromasını (eğer varsa) ekleyin.

    Kalan malzemeleri ayrı bir kasede iyice karıştırın. Ardından yumurtalı karışıma ekleyin. Hepsini birden karıştırın. Bundan sonraki kısım pişirme kısmı.

    Waffle makinesinde pişirip, koni şekli verebilirsiniz. Eğer kase şeklinde külahlar istiyorsanız (Anadolu Kavağı’ndakiler gibi), ufak bir kaseden faydalanabilirsiniz. Külah pişip, daha sıcakken, istediğiniz bir kaseyi ters çevirip hamuru üzerine oturtun. Bu şekilde 30 saniye soğumasını beklerseniz, kase şeklinde külahlarınız olacaktır. Sonra yaratıcılık size kalmış; isterseniz dondurmanızın üzerine muz dilimleri ekleyin, isterseniz çilek dilimleri, biraz fındık, biraz fıstık, biraz çikolata sosu…
     
    KıRMıZı ve Ninova bunu beğendi.
  2. Ninova
    Dalgın

    Ninova Ya heRru Ya MeRru !

    Katılım:
    18 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    1.145
    Beğenileri:
    667
    Ödül Puanları:
    2.930
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Laborant
    Yer:
    Gazıantep
    Banka:
    16 ÇTL
    Bayilirim gecen annem cook az sekerli tatli yapti sogutup icine kattm super olmustuu :)
     
  3. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    annem,ablam hep kulak karıştırıldığını iddia ettikleri külahtan tiksindirdiklerinden beri beni,hiç bir külah şekline benzeyen yiyeceği yemiyorum :(

    not:nasıl bir cümle kurmuşum :M:
     
    She ve KıRMıZı bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş