1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Dondurma Yemenin Püf Noktaları

Konusu 'Gerekli Bilgiler' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 31 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.001
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    1.043 ÇTL
    Dondurma Yerken Nelere Dikkat Edilmeli

    Tadıyla damak, çeşitleriyle göz zevkine hitap eden dondurma, yaz aylarının vazgeçilmezi.

    Türkiye'deki dondurmalarda şeker oranı bazı iddiaların aksine Avrupa ülkelerine göre farklılık göstermiyor . Amerika'dakilere göre ise daha düşük . Ancak, çeşidi artıkça , şeker ve karbonhidrat oranları sorun olabiliyor .

    Diyetisyen Derya Şahin Gülser, "Şu an kurabiyeleyi fıstıklı dondurmalar , çok fazla çeşit var. Bu çeşitlilik şeker oranının da artmasına neden oluyor, çünkü daha tatlı oluyor, fıstıklı çikolatalarda özellikle yağ oranının daha arttığını görüyoruz. Daha çok, sade ve meyve dondurmaları tercih edilmesi gerekiyor. " dedi.

    Yoğun kalori içeren dondurmalar, çağın hastalığı obezite ve bunun getirdiği kalp, damar ve şeker hastalıklarına zemin hazırlayabilir .

    Karbonhidrat %30'un Altında Olmalı

    Gülser, "Normalde şerbetli tatlılara göre dondurma, sütlü tatlılar tercih ediliyor fakat obezite, çağın hastalığı. Çocuklar her gün en az bir tane dondurmayı tüketmek istiyorlar. O yüzden şeker oranını biraz azaltmak obezite oranını da azaltmak anlamına gelecektir. Bizim için yüzde 30 ve altındaysa karbonhidrat oranı, daha ideal anlamına geliyor. "

    Sağlık sorunu yaşanmaması için dondurmayı üreten ve satanlar kadar tüketenlere de büyük görev düşüyor .

    Dondurmayı Şekli Ele Veriyor

    Gülser, "Eğer şekil bozukluğu ve buz kristalleri varsa bu bozulduğu anlamına geliyor. O yüzden ambalajı açılmamış, kristalleşmemiş dondurmaları tercih edeceğiz. " dedi.
     
  2. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    54.327
    Beğenileri:
    6.115
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Muhasebe
    Banka:
    25.875 ÇTL
    Külah dondurmayı bi tek karışık ve çeşitli severim onun dışında tercihim çoğunlukla kakaolu,çikolatalı ve vanilyalı dondurmalardan yana:)
     
  3. buhurdan
    Buhranda

    buhurdan Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    12 Ocak 2013
    Mesajlar:
    3.716
    Beğenileri:
    1.657
    Ödül Puanları:
    5.730
    Banka:
    4.565 ÇTL
    her yiğidin bi dondurma yiyişi vardır herkesin dondurma yemesine kimse karışamaz
     
    KıRMıZı bunu beğendi.
Benzer Konular
  1. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    484
  2. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    827
  3. ZeyNoO
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    827
  4. 'katniss'
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    341
  5. Çağlayağmur
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    254
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş