1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Dondurma

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve TeBeSSüm tarafından 4 Mayıs 2007 başlatılmıştır.

  1. TeBeSSüm

    TeBeSSüm Pamuk Prenses ツ Özel üye

    Katılım:
    19 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.221
    Beğenileri:
    1.204
    Ödül Puanları:
    4.830
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    716 ÇTL
    Bademli Dondurma

    Süre: 60dk-Fazla
    Servis: 8-10

    Malzemeler:

    750 gr ( 3 bardak) süt
    225 gr ( 1 bardak) tozşeker
    5 gr ( 1 tatlı kaşığı) salep
    100 gr ( 1 bardak) tuzsuz kabuklu badem


    Yapilis Tarifi:

    Yukarıdaki ölçülerle kaymaklı dondurma yapın.
    Bademleri kaynar suya atıp sonra kabuklarını çıkartarak havanda dövün
    veya makineden geçirin. Dondurmaya karıştırıp dondurun.
     
  2. TeBeSSüm

    TeBeSSüm Pamuk Prenses ツ Özel üye

    Katılım:
    19 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.221
    Beğenileri:
    1.204
    Ödül Puanları:
    4.830
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    716 ÇTL
    Vişneli Dondurma:

    Süre: 60dk-Fazla
    Servis: 4-6

    Malzemeler:

    500 gr vişne
    1 bardak+ 1 kahve fincanı tozşeker
    1 bardak su
    1 limon suyu
    1 tatlı kaşığı toz jelatin
    1/ 2 adet çırpılmış yumurta

    Yapilis Tarifi:

    Vişneyi yıkayıp ayıklayın. Ezerek süzgeçten geçirin. Limon suyu katın.
    Şekerli suyla bir taşım kaynatın içine jelatin katın.
    Soğuduktan sonra vişneyle karıştırın.
    Buz kalıbına boşaltın, daha önce açıkladığımız gibi yumurta katıp buzlukta dondurun.
    Buz kristallerinin parçalanması için sık sık karıştırın. ​
     
  3. TeBeSSüm

    TeBeSSüm Pamuk Prenses ツ Özel üye

    Katılım:
    19 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.221
    Beğenileri:
    1.204
    Ödül Puanları:
    4.830
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    716 ÇTL
    Kaymaklı Dondurma

    Malzemeler
    750 gr ( 3 bardak) süt
    225 gr ( 1 bardak) tozşeker
    5 gr ( 1 tatlı kaşığı) salep

    Yapılışı:
    1. Sütle salebi bir tencerede ateşe koyun. Devamlı karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Şeker katıp 5-10 dakika daha kaynatın.
    2. Ateşten indirdikten sonra savurarak soğutun. Daha önce açıkladığımız gibi buzdolabında veya makinede dondurun.​
     
  4. TeBeSSüm

    TeBeSSüm Pamuk Prenses ツ Özel üye

    Katılım:
    19 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.221
    Beğenileri:
    1.204
    Ödül Puanları:
    4.830
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    716 ÇTL
    Limonlu Dondurma

    Malzemeler:
    3/ 4 lt ( 3 bardak) su+ limon suyu
    3 büyük limonun suyu
    1 limon kabuğu rendesi
    1 tatlı kaşığı jelatin ( toz)
    1/ 2 adet çırpılmış yumurta akı
    200 gr küp şeker ( 1 su bardağı)

    Yapılışı:
    1. Su, şeker ve limon kabuğunu bir kapta ateşe koyun. 5 dk kaynatıp süzün. İçine jelatin katın. Sonra da süzülmüş limon suyunu ekleyin.
    2. Karışım soğuduğu zaman buz kaplarına boşaltın. Dolabın soğutucusunu ayarlayın. Karışım donmaya başlarken kabı buzluktan çıkartın ve iyice karıştırın. Bu ara çırpılmış yumurtayı da içine katın ve tekrar buzluğa koyun. Ara sıra çıkartıp karıştırmayı sürdürün.
    3. Dondurma kıvamına gelince üzeri örtülü olarak buzlukta ve normal ısıda bekletin. ​
     
  5. merakettim
    Ecinni

    merakettim Öpözel Üye :*

    Katılım:
    19 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.931
    Beğenileri:
    323
    Ödül Puanları:
    2.230
    Meslek:
    Ne iş olursa yaparım abi
    Yer:
    leşim ANKARA:)
    Banka:
    1.432 ÇTL
    Ben bilenem yaparım:P
     
  6. rehber85

    rehber85 Aktif

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    408
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    gazi mezunu..
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    87 ÇTL
    Malzemeler
    2 su bardağından biraz daha az (375 ml) tam yağlı süt
    2 su bardağından biraz daha az (375 ml) sıvı krema
    1 su bardağından biraz fazla (250 ml) pişirilmiş espresso
    4 büyük yumurta sarısı
    125 gr toz şeker
    155 gr bitter çikolata

    Hazırlanış
    Büyük bir kapta süt, 250 ml (bir bardaktan biraz fazla) krema ve espresso karıştırılır. Orta ateşte, hafif katılaşmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika yavaş yavaş kaynama derecesinin hafif altında pişirilir. Ancak kesinlikle tamamen kaynamamalı. Eğer kaynarsa, ocaktan alın ve karıştırarak soğumasını sağlayın ve tekrar kısık ateşe koyun.
    Bu arada, yumurta sarıları, şeker ve kremanın kalanını pürüzsüz olana kadar çırpın.

    Süt ile hazırlanan karışımı ateşten alın. Yarım su bardağından biraz daha fazlasını (125ml) yumurta ile hazırladığınız karışıma katın ve iyice birleşene kadar çırpın. Bu karışımı bir kaba koyun ve ağır ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli olarak karıştırın. Yine bu karışımı da kaynatmamaya dikkat edin. Yaklaşık 4-6 dakika sonra karışıma batırdığınız yahta kaşığın arka yüzünü parmağınızla çizdiğinizde temiz bir iz kalıyorsa pişirme işlemi yeterlidir. Daha sonra bu karışımı ince bir süzgeçten geçirerek bir tasa süzün.
    Bu tası yarısı buz ve su ile dolu daha büyük bir tasın içine koyun ve soğuyana kadar karıştırın. Daha sonra bu tercihen bir strec film ya da plastik bir kapakla karışımın yüzeyene değecek şekilde kaplayın ve en az 4 saat buzlukta dondurun. Bu süre içinde yarım saatte bir buzluktan alıp iyice karıştırın ve tekrar buzluğa koyun. Dondurma kıvamına gelince çikolata parçalarını ekleyin ve iyice karıştırın. Dondurmaya uygun bir saklama kabına koyarak servis yapmadan önce en az 3 saat en fazla 3 gün dondurun.
    Afiyet olsun.
     
  7. rehber85

    rehber85 Aktif

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    408
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    gazi mezunu..
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    87 ÇTL
    Malzemeler
    4 yumurta sarısı
    yarım su bardağı böğürtlen ratafia
    yarım su bardağı ceviz krokan (tatlılar bölümünden tarifine ulaşabilirsiniz)
    1,5 su bardağı ağır krema


    Hazırlanış
    yumurta sarısı ve böğürtlen ratafia mikser yardımı ile
    6-8 dakika kadar çırpılır 15 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirilir
    krema eklenerek mikser ile hafiften hızlıya doğru yumurta sarısı krema iyice karışana kadar
    çırpılır.Buzlukta 3 saat kadar dondurulan krema, cam bir dondurma kadehine
    bir sıra ceviz krokan bir sıra krema şeklinde en az 4-5 kat konularak serviz yapılır
     
  8. rehber85

    rehber85 Aktif

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    408
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    gazi mezunu..
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    87 ÇTL
    Malzemeler
    2 kahve fincanı şeker
    yarım kahve fincanı kakao
    yarım kahve fincanı un
    yarım kahve fincanı buğday nişastası
    yarım litre süt
    2 yemek kaşığı margarin

    Hazırlanış
    Kakao, toz şeker, un ve nişastayı tencereye koyun, Karıştırarak ağır ağır sütü ekleyin. Muhallebi gibi pişirin. yağı ekleyin ve 5 dakika daha karıştırarak pişirin.Varsa ufak kalıplara dökerek buzlukta donana kadar bekletin
     
  9. rehber85

    rehber85 Aktif

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    408
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    gazi mezunu..
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    87 ÇTL
    Malzemeler
    2-2.5 su bardağı (375 - 500 ml arası) tam yağlı süt
    2 yemek kaşığı ya da 6 fincan poşeti yeşil çay
    2 su bardağından az sıvı krema
    5 büyük yumurta sarısı
    185 gr toz şeker
    3 yemek kaşığı bal

    Hazırlanış
    Öncelikle eğer toz çay kullanıyorsanız 2.5 su bardağı süt, eğer poşet çay kullanıyorsanız 2 su bardağından az süt kullanmalısınız.

    Büyük bir kapta sütü orta ateşte kabın kenarında baloncuklar olana kadar (yaklaşık 5 dakika),Ateşten indirin ve toz çayı karıştırın yada poşet çayları atın.Oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerini kapatıp en az 4 saat en fazla 1 gece buzdolabında bekletin.Sütü bir süzgeçten geçirerek yada poşetleri çıkararak bir tasa koyun.Büyük bir kapta çay ve süt karışımı ile 1,5 su bardağı kremayı karıştırın.Yine kabın kenarında baloncuklar oluşana kadar(yaklaşık 5 dakika) orta ateşte pişirin.Bu arada yumurta sarısı şeker ve kalan kremayı bir tasta birleştirin.Yarım bardaktan biraz fazla sıcak süt karışımı ile yumurtalı karışımı iyice çırpın,ardından bu karışımı bir başka pişirme kabına koyun ve bal ekleyin.. Bu karışımı ağır ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli olarak karıştırın ve tamamen kaynatmamaya dikkat edin. Yaklaşık 4-6 dakika sonra karışıma batırdığınız yahta kaşığın arka yüzünü parmağınızla çizdiğinizde temiz bir iz kalıyorsa pişirme işlemi yeterlidir. Daha sonra bu karışımı ince bir süzgeçten geçirerek bir tasa süzün.
    Bu tası yarısı buz ve su ile dolu daha büyük bir tasın içine koyun ve soğuyana kadar karıştırın. Daha sonra bu tercihen bir strec film ya da plastik bir kapakla karışımın yüzeyene değecek şekilde kaplayın ve en az 4 saat buzlukta dondurun. Bu süre içinde yarım saatte bir buzluktan alıp iyice karıştırın ve tekrar buzluğa koyun. Dondurma kıvamına gelince çikolata parçalarını ekleyin ve iyice karıştırın. Dondurmaya uygun bir saklama kabına koyarak servis yapmadan önce en az 3 saat en fazla 2 gün dondurun.
     
  10. Celal28-

    Celal28- Forum Gururu

    Katılım:
    10 Şubat 2007
    Mesajlar:
    2.622
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    1.880
    Meslek:
    Bilgisayar Teknik Elemanı Ek Olarak Fotoğrafçılık
    Yer:
    FINDIKCI:)
    Banka:
    2 ÇTL
    Walla Evli Bir Bayan Olsam Çocuklarıma Yapardım Ama Ben Bekar Bir Erkeğim Elimden Bu Kadar Fazla Yemek İşi Gelmez Canım Çekerse Marketten Alırım Sorun Değil:)
     
Benzer Konular:
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş