Dondurma

TeBeSSüm

Pamuk Prenses 🌸
Süper Moderatör
Katılım
19 Eyl 2006
Mesajlar
6,513
Beğeniler
3,570
Yaş
30
Takım
BEŞİKTAŞ
#1
Bademli Dondurma

Süre: 60dk-Fazla
Servis: 8-10

Malzemeler:

750 gr ( 3 bardak) süt
225 gr ( 1 bardak) tozşeker
5 gr ( 1 tatlı kaşığı) salep
100 gr ( 1 bardak) tuzsuz kabuklu badem


Yapilis Tarifi:

Yukarıdaki ölçülerle kaymaklı dondurma yapın.
Bademleri kaynar suya atıp sonra kabuklarını çıkartarak havanda dövün
veya makineden geçirin. Dondurmaya karıştırıp dondurun.
 

TeBeSSüm

Pamuk Prenses 🌸
Süper Moderatör
Katılım
19 Eyl 2006
Mesajlar
6,513
Beğeniler
3,570
Yaş
30
Takım
BEŞİKTAŞ
#2
Vişneli Dondurma:

Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6

Malzemeler:

500 gr vişne
1 bardak+ 1 kahve fincanı tozşeker
1 bardak su
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı toz jelatin
1/ 2 adet çırpılmış yumurta

Yapilis Tarifi:

Vişneyi yıkayıp ayıklayın. Ezerek süzgeçten geçirin. Limon suyu katın.
Şekerli suyla bir taşım kaynatın içine jelatin katın.
Soğuduktan sonra vişneyle karıştırın.
Buz kalıbına boşaltın, daha önce açıkladığımız gibi yumurta katıp buzlukta dondurun.
Buz kristallerinin parçalanması için sık sık karıştırın.​
 

TeBeSSüm

Pamuk Prenses 🌸
Süper Moderatör
Katılım
19 Eyl 2006
Mesajlar
6,513
Beğeniler
3,570
Yaş
30
Takım
BEŞİKTAŞ
#3
Kaymaklı Dondurma

Malzemeler
750 gr ( 3 bardak) süt
225 gr ( 1 bardak) tozşeker
5 gr ( 1 tatlı kaşığı) salep

Yapılışı:
1. Sütle salebi bir tencerede ateşe koyun. Devamlı karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Şeker katıp 5-10 dakika daha kaynatın.
2. Ateşten indirdikten sonra savurarak soğutun. Daha önce açıkladığımız gibi buzdolabında veya makinede dondurun.​
 

TeBeSSüm

Pamuk Prenses 🌸
Süper Moderatör
Katılım
19 Eyl 2006
Mesajlar
6,513
Beğeniler
3,570
Yaş
30
Takım
BEŞİKTAŞ
#4
Limonlu Dondurma

Malzemeler:
3/ 4 lt ( 3 bardak) su+ limon suyu
3 büyük limonun suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı jelatin ( toz)
1/ 2 adet çırpılmış yumurta akı
200 gr küp şeker ( 1 su bardağı)

Yapılışı:
1. Su, şeker ve limon kabuğunu bir kapta ateşe koyun. 5 dk kaynatıp süzün. İçine jelatin katın. Sonra da süzülmüş limon suyunu ekleyin.
2. Karışım soğuduğu zaman buz kaplarına boşaltın. Dolabın soğutucusunu ayarlayın. Karışım donmaya başlarken kabı buzluktan çıkartın ve iyice karıştırın. Bu ara çırpılmış yumurtayı da içine katın ve tekrar buzluğa koyun. Ara sıra çıkartıp karıştırmayı sürdürün.
3. Dondurma kıvamına gelince üzeri örtülü olarak buzlukta ve normal ısıda bekletin.​
 
Katılım
3 Arl 2006
Mesajlar
489
Beğeniler
7
Şehir
Ankara
#6
Malzemeler
2 su bardağından biraz daha az (375 ml) tam yağlı süt
2 su bardağından biraz daha az (375 ml) sıvı krema
1 su bardağından biraz fazla (250 ml) pişirilmiş espresso
4 büyük yumurta sarısı
125 gr toz şeker
155 gr bitter çikolata

Hazırlanış
Büyük bir kapta süt, 250 ml (bir bardaktan biraz fazla) krema ve espresso karıştırılır. Orta ateşte, hafif katılaşmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika yavaş yavaş kaynama derecesinin hafif altında pişirilir. Ancak kesinlikle tamamen kaynamamalı. Eğer kaynarsa, ocaktan alın ve karıştırarak soğumasını sağlayın ve tekrar kısık ateşe koyun.
Bu arada, yumurta sarıları, şeker ve kremanın kalanını pürüzsüz olana kadar çırpın.

Süt ile hazırlanan karışımı ateşten alın. Yarım su bardağından biraz daha fazlasını (125ml) yumurta ile hazırladığınız karışıma katın ve iyice birleşene kadar çırpın. Bu karışımı bir kaba koyun ve ağır ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli olarak karıştırın. Yine bu karışımı da kaynatmamaya dikkat edin. Yaklaşık 4-6 dakika sonra karışıma batırdığınız yahta kaşığın arka yüzünü parmağınızla çizdiğinizde temiz bir iz kalıyorsa pişirme işlemi yeterlidir. Daha sonra bu karışımı ince bir süzgeçten geçirerek bir tasa süzün.
Bu tası yarısı buz ve su ile dolu daha büyük bir tasın içine koyun ve soğuyana kadar karıştırın. Daha sonra bu tercihen bir strec film ya da plastik bir kapakla karışımın yüzeyene değecek şekilde kaplayın ve en az 4 saat buzlukta dondurun. Bu süre içinde yarım saatte bir buzluktan alıp iyice karıştırın ve tekrar buzluğa koyun. Dondurma kıvamına gelince çikolata parçalarını ekleyin ve iyice karıştırın. Dondurmaya uygun bir saklama kabına koyarak servis yapmadan önce en az 3 saat en fazla 3 gün dondurun.
Afiyet olsun.
 
Katılım
3 Arl 2006
Mesajlar
489
Beğeniler
7
Şehir
Ankara
#7
Malzemeler
4 yumurta sarısı
yarım su bardağı böğürtlen ratafia
yarım su bardağı ceviz krokan (tatlılar bölümünden tarifine ulaşabilirsiniz)
1,5 su bardağı ağır krema


Hazırlanış
yumurta sarısı ve böğürtlen ratafia mikser yardımı ile
6-8 dakika kadar çırpılır 15 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirilir
krema eklenerek mikser ile hafiften hızlıya doğru yumurta sarısı krema iyice karışana kadar
çırpılır.Buzlukta 3 saat kadar dondurulan krema, cam bir dondurma kadehine
bir sıra ceviz krokan bir sıra krema şeklinde en az 4-5 kat konularak serviz yapılır
 
Katılım
3 Arl 2006
Mesajlar
489
Beğeniler
7
Şehir
Ankara
#8
Malzemeler
2 kahve fincanı şeker
yarım kahve fincanı kakao
yarım kahve fincanı un
yarım kahve fincanı buğday nişastası
yarım litre süt
2 yemek kaşığı margarin

Hazırlanış
Kakao, toz şeker, un ve nişastayı tencereye koyun, Karıştırarak ağır ağır sütü ekleyin. Muhallebi gibi pişirin. yağı ekleyin ve 5 dakika daha karıştırarak pişirin.Varsa ufak kalıplara dökerek buzlukta donana kadar bekletin
 
Katılım
3 Arl 2006
Mesajlar
489
Beğeniler
7
Şehir
Ankara
#9
Malzemeler
2-2.5 su bardağı (375 - 500 ml arası) tam yağlı süt
2 yemek kaşığı ya da 6 fincan poşeti yeşil çay
2 su bardağından az sıvı krema
5 büyük yumurta sarısı
185 gr toz şeker
3 yemek kaşığı bal

Hazırlanış
Öncelikle eğer toz çay kullanıyorsanız 2.5 su bardağı süt, eğer poşet çay kullanıyorsanız 2 su bardağından az süt kullanmalısınız.

Büyük bir kapta sütü orta ateşte kabın kenarında baloncuklar olana kadar (yaklaşık 5 dakika),Ateşten indirin ve toz çayı karıştırın yada poşet çayları atın.Oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerini kapatıp en az 4 saat en fazla 1 gece buzdolabında bekletin.Sütü bir süzgeçten geçirerek yada poşetleri çıkararak bir tasa koyun.Büyük bir kapta çay ve süt karışımı ile 1,5 su bardağı kremayı karıştırın.Yine kabın kenarında baloncuklar oluşana kadar(yaklaşık 5 dakika) orta ateşte pişirin.Bu arada yumurta sarısı şeker ve kalan kremayı bir tasta birleştirin.Yarım bardaktan biraz fazla sıcak süt karışımı ile yumurtalı karışımı iyice çırpın,ardından bu karışımı bir başka pişirme kabına koyun ve bal ekleyin.. Bu karışımı ağır ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli olarak karıştırın ve tamamen kaynatmamaya dikkat edin. Yaklaşık 4-6 dakika sonra karışıma batırdığınız yahta kaşığın arka yüzünü parmağınızla çizdiğinizde temiz bir iz kalıyorsa pişirme işlemi yeterlidir. Daha sonra bu karışımı ince bir süzgeçten geçirerek bir tasa süzün.
Bu tası yarısı buz ve su ile dolu daha büyük bir tasın içine koyun ve soğuyana kadar karıştırın. Daha sonra bu tercihen bir strec film ya da plastik bir kapakla karışımın yüzeyene değecek şekilde kaplayın ve en az 4 saat buzlukta dondurun. Bu süre içinde yarım saatte bir buzluktan alıp iyice karıştırın ve tekrar buzluğa koyun. Dondurma kıvamına gelince çikolata parçalarını ekleyin ve iyice karıştırın. Dondurmaya uygun bir saklama kabına koyarak servis yapmadan önce en az 3 saat en fazla 2 gün dondurun.
 

Celal28-

Forum Gururu
Katılım
10 Şbt 2007
Mesajlar
2,955
Beğeniler
9
Şehir
FINDIKCI:)
#10
Walla Evli Bir Bayan Olsam Çocuklarıma Yapardım Ama Ben Bekar Bir Erkeğim Elimden Bu Kadar Fazla Yemek İşi Gelmez Canım Çekerse Marketten Alırım Sorun Değil:)
 

Benzer konular

Top