1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Dondurulmuş Çilek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 12 Haziran 2009 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler
    300 gram çilek
    30 gram toz şeker
    6 yapak beyaz jelatin
    3 yaprak kırmızı jelatin
    1 su bardağı çilek şurubu
    Limon suyu
    125 gram krem şanti
    2 çorba kaşığı pudra şekeri
    Dondurulmuş çilek tarifi
    Çileği kısa bir süre soğuk su altında yıkayın. Saplarını çıkarın ve fazla suyunu alın. Üzerine şeker ekip, 30 dakika bekletin. Beyaz ve kırmızı jelatini soğuk suda yumuşatın. Şekeri, çileği süzgeçten geçirin. Suyunu çilek şurubu ile karıştırın. Şuruba 3 su bardağı su ilave edin. Limon suyunu da katın. Jelatini ezin. Çilek suyu ile bir tencerede kaynatın. Hafifçe soğutun. Katılaşmaya başlamadan önce dörtte birini ayırıp, bir kenara bırakın. Kalan jöleyi dört bardağa paylaştırın. Ayırdığınız çilek şurubunu konyak ile karıştırın. Yumurta teli ile çırpın. Bardaklardaki çilek şurubunun üzerine taksim edin. Kalan çilek taneleri ile süsleyin. Buzdolabına koyarak dondurun. Pudra şekeri ile tatlandırın. Krem şantiyi üzerine sıkarak servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş