1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Dört Mevsim Pizzası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve e-PaCk tarafından 22 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. e-PaCk

    e-PaCk Forum Gururu

    Katılım:
    12 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.481
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    1.880
    Banka:
    331 ÇTL
    Malzeme
    - 500 gr (4 su bardağı) un
    - 150 ml (3/5 su bardağı) ılık su
    - tuz
    - 1 çay kaşığı toz şeker
    - 30 gr yaş maya (veya 15 gr kuru maya)
    - 5 orta boy domates
    - 5 yeşil dolmalık biber
    - 10 dilim salam
    - 5 adet sosis
    - 300 ml (1 1/5 su bardağı) domates sosu
    - 260 gr (4 su bardağı) rende kaşar rendesi


    Hazırlanışı
    Hamuru hazırlamak için, bir kaba 1 su bardağı suyu döküp içine maya ve şekeri serpin. 2-3 dakika bekletin. Şeker ve maya suda iyice çözülene kadar çırpın. Unu eleyin, ortasını havuz gibi açarak mayalı suyu dökün. 10-15 dakika ılık ortamda mayalanmaya bırakın; elastik bir hamur olana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamuru temiz bir kaba alın, üzerini nemli bir bezle örtün ve 1-1,5 saat ılık bir yerde dinlendirin.

    Fırınınızı 200 °C'ye getirip ısıtın.

    Domatesi, salamı, yeşil dolmalık biberi dilimleyin, sosisi ufak parçalara bölün. Hazırladığınız hamuru yaklaşık 25 cm çapında açın ve elle düzeltin. Hamuru pizza tepsilerini hafif yağlayıp unladıktan sonra tepsiye yerleştirin. Üzerine domates sosunu döküp yayın, rende peyniri serpiştirin. Geri kalan malzemeyi dekoratif bir şekilde sosun üzerine yerleştirin.

    Tercihen tahta pizza altlıkları üzerinde servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş