1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Doymuş Yağ Kaynakları

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 5 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Doymuş yağ kaynaklarını biliyor musunuz?

    Yağlar doymuş ve doymamış yağlar olarak ikiye ayrılır. Doymuş yağlar kalbiniz için daha tehlikelidir. Bunların büyük kısmı hayvansal kaynaklıdır. İşte doymuş yağların fazla bulunduğu bazı besinler:

    Tam yağlı süt ve süt ürünleri (peynir, yoğurt, dondurma)

    Kırmızı et

    Sığır, koyun gibi hayvanlardan alınan iç yağlar

    Tavuk, ördek, kaz gibi kümes hayvanlarının derileri

    Tereyağ

    Margarinler

    Margarinlerden üretilen kekler, bisküviler, gofretler, cipsler

    Çikolatalar, pudingler

    Bazı bitkisel yağlar: Hindistan cevizi yağı, kakao yağı

    Bu besinleri daha az tüketmeye çalışırsanız kolesterol seviyelerinizi kontrol etmeniz kolaylaşır.
     

Sayfayı Paylaş