1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Doyuran Pasta

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 3 Mart 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.870
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.381 ÇTL


    Doyuran pasta tarifi
    Doyuran kek tarifi


    Doyuran pasta malzemeleri

    Keki için


    3 yumurta
    3 kahve fincanı toz şeker
    3 kahve fincanı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket şekerli vanilya
    2 yemek kaşığı kakao
    1 çay bardağı ılık süt

    İç harcı için

    1 çay bardağı krema
    80 gr bitter çikolata
    4 yemek kaşığı hindistan cevizi
    1 çay bardağı damla çikolata
    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

    Üzeri için

    Yarım çay bardağı krema
    80 gr bitter çikolat

    Hazırlanışı :

    Kek için önce yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta şeker eriyip kabarıncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.

    Dikdörtgen fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Üzerine kek harcını aktarıp düzleştirin. Soğuk fırına verin. 150 derecede yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Derin bir kaba keki elinizle iyice ufalayın. Üzerine ılındırdığınız sütü gezdirip elinizle yoğurun.

    Diğer yanda sos tenceresinde kremayı kaynatmadan ısıtın. Ocaktan alıp bitter çikolatayı kırarak ilave edin. Çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Kek kabına ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra üzerine hindistan cevizi, damla çikolata ve cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin.

    Malzemeler birbirine karıştıktan sonra üzerini kapatıp buzdolabında yaklaşık 30-45 dakika kadar dinlendirin. Tezgaha streç folyo serin. Üzerine buzdolabından çıkardığınız kek harcını dar dikdörtgen şeklinde uzunlamasına yayın. Sararak kalın rulo şeklini verin.

    Kremayı tencereye alıp kaynatmadan ısıtın. Ocaktan aldıktan sonra çikolatayı ilave edip eritin. Fırça yardımıyla taban hariç kekin her tarafına sürün. Buzdolabına alıp en az 4-5 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.

     

Sayfayı Paylaş