1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

Düsbere Tarifi Azerbaycan Mantisi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 21 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.481
    Beğenileri:
    5.945
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    3.063 ÇTL


    [​IMG]

    Malzemeler

    Hamur için:
    2 su bardağı un
    ½ çay kaşığı tuz
    1 yumurta
    2/3 su bardağı ılık su
    İçi için:
    250 gr kıyma
    1 adet kiçik baş soğan
    ½ çay kaşığı tuz
    ¼ çay kaşığı karabiber
    Suyu için:
    3 yemek kaşığı sıvı yağ və ya tere yağı
    1 adet kiçik baş soğan
    1 yemek kaşığı salça (zevke göre)
    ½ tatlı kaşığı tuz
    8 bardak su
    Üstüne serpiştirmek için:
    kuru nane

    Tarif

    Un, tuz, yumurta və suyu karıştırp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İçini hazırlayana kadar hamuru dinlendirin.
    İçi hazırlamak için, kıymayı, soğanı, tuz və karabiberi koyup, güzelce yoğurun.
    1 mm kalınlığında yufkalar açın.
    Açdığınız yufkaları mantı hamuru şeklinde küçük küçük kesin.
    Kestiğiniz yufkaların içine hazırlanan içten koyup uçlarını resimdeki gibi birleşdirin.
    Düşberenin suyunun hazırlanışı.
    Bunun için kızgın yağda soğanları kavurun.
    İsteğe göre salçayı ilave edin və karıştıra karıştıra yarım dakika pişirin.
    Tuz ilave edip karıştırın.
    Sonra su ilave edip, kaynatın.
    Ateşin altını bir az azaltın.
    Düşbereleri tencereye boşaltıb tahminen 7-10 dakika pişirin.
    Pişen düşbereler suyun üzerine çıkacak.
    Kaselere koyup, üstüne kuru nanə serperek servis yapın.
     
  2. buhurdan
    Buhranda

    buhurdan Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    12 Ocak 2013
    Mesajlar:
    1.915
    Beğenileri:
    931
    Ödül Puanları:
    2.730
    Banka:
    2.214 ÇTL
    Yahşi Cazibe ooo oo İstanbul seni acil bekler :D
     

Sayfayı Paylaş