1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Duyu Organları Testi, Duyu Testi

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve Suskun tarafından 19 Kasım 2009 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    Duyu organları Testi
    Duyu Testi




    1.Ic Kulakta :ICekic II. Örs III. Üzengi IV. Salyangoz

    verilenlerden hangileri bulunur?


    A) Yalnızl B) Yalnız IV C) II - III D) 1-11

    2. I. Görüntü retinanın arkasına düşer. II. Yakını iyi göremez. III. İnce kenarlı mercekle düzeltilir.

    Özellikleri verilen göz kusuru aşağıdakiler-den hangisidir?


    A) Astigmat B) Hipermetrop C) Miyop D) Renkkörlüğü

    3. Aşağıdakilerden hangisi alt derinin yapısın-da bulunmaz?

    A) Terbezi B) Yağ bezi C) Duyu sinirleri D) Renk maddeleri

    4. Işık uyartıları gözde hangi yolu izleyerek beyne gelir?

    A) Göz merceğı' - Sarı benek - Görme sinirleri

    B) Kör nokta - Sarı benek - Görme sinirleri

    C) Sarı benek - Göz merceği - Kör nokta

    D) Göz merceği - Kör nokta - Görme sinirleri

    5. Kulağımızın yapısında olduğu halde işitme-de etkili olmayan yapı hangisidir?

    A) Yarım daire kanaları

    B) Salyangoz

    C) Örs ve üzengi kemikleri

    D) Kulak zarı



    6.Kulkakta buluan yarim daire kanalarinin gorevi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Ses dalgalarını kulak yoluna iletmek

    B) Vücut dengesinde etkili olmak

    C) Kulak zarının parçalanmasını önlemek

    D) Sesi orta kulağa iletmek

    7. I. Kırmızı yeşil renk körlüğü II. Miyopluk III. Astigmatlık

    Göz ile ilgili yukarıdaki hastalıklardan hangi-leri tedavi edilememektedir?

    A) Yalnız 1 B) II - III C) 1 - III D) Yalnız III

    8. Astigmat göz kusurunda hangi mercek kulla-nılarak düzgün görme sağlanır?

    A) Yakınsak mercek

    B) Silindirik mercek

    C) İnce kenarlı mercek

    D) Kalın kenarlı mercek

    9. Çevremizde duyduğumuz seslerin sinirlere aktarıldığı yer kulağın hangi boigesidir?


    A) Dalız B) Salyangoz C) Retina D) Üzengi

    10. Gözde görüntünün oluştuğu bölge neresi-dir?

    A) Körnokta B) Mercek C) San benek D) İris
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    CEVAPLAR:1-B 2-B 3-D 4-A 5-A 6-B 7-A 8-B 9-B 10-C
     

Sayfayı Paylaş