1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Edirne Yemek Kültürü

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 16 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Edirne Yemek Kültürü

    Edirne, Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış, saray mutfağını tanımış bir sınır kenti. Avrupa'ya yüzünü dönenlerin ise son durağı. Edirne'ye gidince ne yenir, Edirne ciğeri... Beyaz peyniri, kaşağı, ay çiçek yağı, badem ezmesi geçmişi günümüzde yaşatan bu ilin yemek kültürü için verdiğimiz birkaç örnek.
    Edirne nüfusunun çoğu kent merkezinde yaşıyor. Yörede; buğday, pirinç, şeker kamışı, ayçiçeği, kavun ve karpuz yetiştiriliyor. Bunların yanı sıra hayvancılık da çok gelişmiş. Ünlü Edirne beyaz ve kaşar peyniri özellikle kırsal kesimin önemli gelir kaynakları arasında.
    Bedesten ve Alipaşa Kapalı Çarşısı'nda Edirne'nin yöresel ürünlerini satın alabilirsiniz. Oradan ciğer yemek isterseniz ciğercilerin sıralandığı caddeye geçebilirsiniz. Bunun yanın Edirne çiğ böreği de her yerde yapılır ancak buradaki gibi lezzetli olmaz. Çiğ böreğin içine yoğurt, yumurta bir de hüner katıyorlar son olarak da Edirne havası. Akıtma, katmer, kulaç, yoğurtlu kulak; Tatar yemeklerinden köbete; mısır unuyla yapılan kaçamak, malika, etli marul dolması, ciğer sarma nohudu ekmek, katmerli pazı böreği yöresel yemeklerden bir kaçı.
    Bir tür patlıcan salatası olan mamzama; Edirne'de ve özellikle Kırklareli'de bilinen üzüm suyuna hardal eklenerek hazırlanan hardaliye, labada adlı ottan yapılan borani; değişik türde bir peynir tatlısı olan belmuş; süte peynir eklenmesiyle yapılan akçakatık tatlılardan badem ezmesi ve gaziler helvası Edirne'nin en bilinen yöresel lezetleridir.
     

Sayfayı Paylaş