1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Eklem Ağrılarını Azaltan Çay

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 12 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL

    Artan eklem ağrılarınızı durdurmanın çaresi bu çayla mümkün!

    Havaların soğuması eklem ağrılarını da artırıyor. Siz de bu ağrılarınızdan şikayetçiyseniz Beslenme ve Diyet Uzmanı Ferin Batman'ın verdiği çay tarifi tam size göre! İşte ağrılarınızı azaltacak zencefil zerdeçal ve kuşburnu gibi şifalı bitkileri içeren bu çayın tarifi...
    Öncelikle çayın içindeki bitkilerin görevlerini sıralayalım;
    Zencefil ve zerdeçalı son yıllarda daha fazla duymaya başladık. Bu iki bitki içerdikleri fitokimyasallar sayesinde vücuttaki inflamasyonu ve ödemi dağıtarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlıyor.
    Hünnap Afrika'da yetişen bir meyve. İçerdiği musilaj ve tanin sayesinde ödem atmaya ve sindirim sistemini düzenlemeye yarıyor. Ödem çözücü etkisinden dolayı tansiyon hastalarına da öneriliyor. Ancak bu meyvenin tüketildiği miktar önemli ve kalori de içerdiği unutulmamalı. Hünnaptan günde 4-5 adet yiyebilir ya da çayınızda kullanabilirsiniz.
    Tarçın ve karanfil ise doğanın bize sunduğu iki mucize. Kan şekeri dengesini sağlayarak bağışıklık sistemini korurlar.
    Malzemeler
    Zencefil (Kök 2 parça)
    Zerdeçal (Kök 1 parça)
    3-4 adet hünnap
    3-4 adet kuşburnu
    Yarım çubuk tarçın
    1-2 adet karanfil
    Hazırlanışı
    Kaynamış sıcak suya tüm malzemeyi atıp 2-3 dakika daha kaynatın.
     

Sayfayı Paylaş