1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ekler Pasta

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 31 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    Malzemeler:

    200 gr margarin
    1 su bardağı +1/4 su bardağı su
    1 su bardağı+3 yemek kaşığı un
    4 adet oda ısısında yumurta
    1 tatlı kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz

    İç kreması:

    500 ml süt
    5 çorba kaşığı un
    1 su bardağı toz şeker
    1 poşet kremşanti(kremşantiyi hazırlamak için yarım su bardağı süt)
    Krema yerine hazır dolgu kremalardan da kullanabilirsiniz.
    kremşanti hariç bütün malzemeyi bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz.
    kremamız olunca soğutuyoruz.Başka bir kapta kremşanti ve sütü koyup mikserle
    koyu kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.ve kremamıza ilave edip
    mikserle çırpıyoruz.

    üzeri için: 1 paket çikolatalı sos ve üzerini süslemek için file yeşil fıstık,fildişi çikolata

    Yapılışı:

    •Bir tencerenin içine 1+1/4 su bardağı suyu koyalım.içine tuz ve şekeri ilave edelim kaynayınca margarini de ilave edip eritiyoruz daha sonra unumuzu ilave edip hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.ateşimizi kısıp karıştırarak 10 dakika pişiriyoruz.
    •hamuru soğumaya bırakıyoruz hamurumuz ılıyınca 4 yumurtadan 1.sini kırıp tahta kaşıkla veya tel çırpacakla karıştırıyoruz bu kısım biraz zahmetli ama önemli.diğer yumurtaları da teker teker aynı işlemi yaparak hamurumuz kıvam alıncaya kadar karıştırarak yumurtaları iyice yediriyoruz.
    •kıvam alınca kremşanti sıkma torbasına hamurumuzu koyup yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine uzun çubuklar şeklinde aralıklı olarak sıkıyoruz.ister yuvarlak isterseniz ekler şeklinde uzun sıkabilirsiniz.
    •180 C ısıttığımız fırınımıza profiterol hamurumuzu koyabiliriz.fırında 30 dakika pişmesi gerekli.Burada çok önemli bir nokta var asla fırının kapağını pişinceye kadar açmıyoruz eğer açarsanız hamurlar çöker ve söner.piştiği zaman zaten kokusunu duyacaksınız.
    •hamurlarımız pişince ortadan ikiye kesiyoruz ama bir ucunu kesmiyoruz yani tamamen kesip iki parçaya ayırmıyoruz.içine kremadan koyup kapatıyoruz.üzerine hazırladığımız çikolatalı sosumuzu döküyoruz.file fıstıklarla erittiğimiz beyaz çikolata ile süslüyoruz.Afiyet olsun.

     
  2. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.093
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    Hımm eklermiiii harika olurdu. Ah birde şu tembelliği bir kenara bıraksamda pasta tatlı işine bir baksam ;;) Paylaşımın için teşekkür ediyorum canım.
     
    Papatya bunu beğendi.
  3. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    Klasik Ekler Resimleri
    Çikolata Soslu Ekler
    Nefis Ekler Resimleri


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş