1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ekmek İsrafını Önlemek için Yapabilecekleriniz

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 21 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Ekmeğin küflenmesini önlemek için tahtadan yapılmış bir ızgara üzerinde ya da tahta tabanlı bir ekmeklikte saklayınız kısa zamanda küfleniyorsa ekmekliği 15 günde bir sirkeli suyla siliniz.
    Ekmekleri ekmeklikte uzun süre saklamak ve daha geç bayatlamalarını sağlamak için küçük bir kabın içine bir miktar tuz koyup ekmekliğin bir köşesine yerleştirin.

    Ekmeğin uzun süre dayanabilmesi için naylon bir torbaya koyup ağzını sıkıca kapatarak hava almasını engelleyiniz ve 20 derecenin altında ya da buzdolabında saklayın. Böylece uzun süre bayatlamadan kalması sağlamış olursunuz.

    Ekmeklerinizi -18 derecede derin dondurucuda ya da buzlukta saklayabilirsiniz yemekten 1 saat önce çıkardığınızda ilk günkü kadar taptaze olduğunu göreceksiniz.

    Ekmeği daha düzgün ve ufalamadan kesmek için bıçağı ateşe tutunuz ya da 2-3 dakika kadar kayna suda bekletiniz işiniz oldukça kolaylaşacaktır.
     

Sayfayı Paylaş