Ekşili Arap Çorbası

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Katılım
29 Ksm 2011
Mesajlar
11,733
Beğeniler
559
Şehir
Beşitaş'ın tam ortası
#1
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı pirinç
2 adet limonun suyu
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
6 diş sarmısak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay bardağı sıvıyağı
10 dal ıspanak

HAZIRLANIŞI
İlk olarak ıspanakları iyice yıkayalım ve suyunu süzdürelim. Sonra yapraklarını küçük küçük doğrayalım. Mercimek ve pirinci bir tencerede, yeterli tuz ve üzerine çıkacak kadar su ilave ederek kaynatalım. Kaynamaya başladığı zaman haşlanmış nohutları ilave edelim. Diğer yandan limonların suyunu sıkıp, sarmısakları havanda dövelim. Mercimek ve nohut, pirinç iyice yumuşadığında doğradığımız ıspanak yapraklarını ilave edelim. 12-15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip, tencerinin altını kapatalım. Bir tavaya sıvıyağı koyalım ve dövülmüş sarmısakları sararana dek kavuralım. İçine bir yemek kaşığı kuru nane ekleyip, ateşten alalım. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirelim ve çorbamızı sıcak sıcak servise sunalım.
 

Benzer konular

Top