1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Elmalı Cevizli Bohça Baklava Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 21 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya

    Papatya MEN SEBETE NEBETE... Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    17.119
    Beğenileri:
    6.456
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    136 ÇTL


    [​IMG]

    Misafirlerinize akşamüstleri hazırlayabileceğiniz pratik ve farklı bir tatlı.

    Malzemeler:

    1 Paket Hazır Baklavalık Yufka
    5 Elma
    1 Kase Ceviz
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Tatlı Kaşığı Tarçın
    Şerbeti İçin:
    3 Su Bardağı Toz Şeker
    2 Su Bardağı Su
    Yarım Limon

    Hazırlanışı:

    Elmaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Rendeleyip tavanın içerisine alıyoruz. Üzerine rondodan geçirdiğimiz cevizleri ve tarçını ilave ediyoruz.

    Elmaları suyu çekene kadar pişiriyoruz. Pişen elmaları soğumaya bırakıyoruz. Diğer yandan şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz. Yufkaları tezgahın üzerine alıp tereyağ ile yağlıyoruz.

    Yağladığımız yufkanın 2 ucunu birleştirip tekrar yağlıyoruz. Ortasına elma harcını koyup kenarlarını ortada birleştirerek bohça şeklinde kapatıyoruz.
    Üzerilerini de yağlayıp fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

    Fırından çıkardıktan sonra ılık şerbetle şerbetliyoruz.

    Afiyet olsun!

     

Sayfayı Paylaş