1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Elmalı Kek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve KıRMıZı tarafından 19 Kasım 2009 başlatılmıştır.

  1. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.186
    Beğenileri:
    4.781
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    383 ÇTL
    Elmalı Kek


    Malzemeler:

    • 1 su bardagi kabartma tozlu un (self-rising flour)
      not: Bu unu kendiniz yapmak icin varsa kekun, yada normal unun icine 3 cay kasigi karbonat + 2 cay kasigi kabartma tozu + 1 cay kasigi tuzla birlikte eleyip kullanabilirsiniz. Bu tarifte 1 bardagini alt hamura, kalanindanda 3/4 bardak ust hamura kullanin.
    • 1/2 su bardagi iyice cekilmis badem
    • 80gr tereyagi veya margarin (yaklasik 5 bucuk yemek kasigi kadar)
    • 1/3 bardak kahverengi seker
    • 1 tatli kasigi limon suyu
    • 1 cirpilmis yumurta (yaklasik)


    İçine

    • 4 su bardagi soyulup, ayiklanip ufak kup kup dogranmis elma (yaklasik buyuk 3 tane)
    • 1/2 su bardagi kahverengi seker
    • 1 tatli kasigi limon suyu


    Üstüne

    • 3/4 su bardagi kabartma tozlu un
    • 1 tatli kasigina yakin tarcin
    • 4 yemek kasigi tereyagi veya margarin
    • 1/3 su bardagi kahverengi seker


    Yapılışı

    Yuvarlak kek kalibizini (kelepceli varsa daha iyi olur) yaglayin. 1 bardak unu ve bademin yarisini birlikte bir kapta karistirin. Soguk yagi kucuk kucuk bicakla unun icinde kiyin.
    Parmak uclarinizla yagi ufalayarak hamura yedirin . Seker ve limon suyunu ilave edin. Sonra sertçe bir hamur haline gelmeye yetecek kadar çırpılmış yumurtadan ilave edin.
    Hamuru hazirladiginiz kaliba bastirip duzeltin. Kalan cekilmis bademi ustune serpip buzdolabinda sogumaya birakin. (yarim saat kadar)
    Elmalari, kahverengi sekeri ve limon suyunu birlikte karistirip hamurun ustune duzgunce yayin.
    Ust hamuru yapmak icin un ve tarcini birlikte eleyip yine soguk yagi once bicakla icine kiyip sonra parmak uclarinizla yagi hamura yedirin. Sekeride ilave edip elmalarin ustune serpistirin. (Ust hamurunu yaptiginiz zaman hamurdan ziyade topakli kirintili bir yapisi olacaktir (Cokelek peyniri gibi) Bunu elmalarin ustune esit sekilde serpistirın. Pistigi zaman kekinize ayri bir kitirlik verecektir)
    Onceden isitilmis 350F (180C) dereceli firinda orta katta yaklasik 1 saat- 1saat 15 dakika ustu iyice kizarana kadar pisirin.
    10 dakika kadar ilindiktan sonra kaliptan cikarip sogumaya birakin.
     

Sayfayı Paylaş