1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Elmalı, Tarçınlı, Tatlandırıcılı Kek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Safir tarafından 9 Temmuz 2014 başlatılmıştır.

  1. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.205
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    151 ÇTL
    1 yumurta
    1-2 kaşık sıvı yağ
    yarım çay bardağı süt (3 gr kh)
    40 gr kadar sorbitol bazlı tatlandırıcı (içerdiği kh miktarıdan emin değilim)
    bir fiske tuz
    80 gr tam buğday unu (56 gr kh)
    orta boy bir elma (15 gr kh)
    yarım paket kabartma tozu
    tarçın 1 çay kaşığı

    Normal kek sırasınca yapıyoruz (ayrıntılı yazmaya üşeniyorum :)). Kalıbı küçük tutmakta fayda var. Kalıbı yağlı kağıtla kaplayıp kekimizi döküyoruz. Fırında çabuk pişiyor. Pişince üzerini sütle ıslatıp yumuşak bir kek elde edebilirsiniz. Yaklaşık 250 gr civarı bir kek oluyor. Toplam karbonhidrat 75 gr, hadi 90 gr olsun. Yaklaşık 40-45 gr lık kek 15 gr kh içeriyor.
    Afiyet olsun...
     
    kAşİf, Çağlayağmur ve ZeyNoO bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş