1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Elmalı Tart

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve İLkİm* tarafından 19 Nisan 2010 başlatılmıştır.

  1. İLkİm*
    Avare

    İLkİm* MaviKuş ~ Özel üye

    Katılım:
    22 Kasım 2009
    Mesajlar:
    3.476
    Beğenileri:
    166
    Ödül Puanları:
    3.480
    Banka:
    195 ÇTL
    Elmalı Tart

    Beş çayınıza hem görüntüsü hem de tadıyla yenilik katacak elmalı tart tarifi MSN Kadın'da!


    Elmalı Tart
    Malzemeler,

    Hamuru için,

    3 adet yumurta

    Yarım su bardağı toz şeker

    Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)

    1 su bardağı sıvıyağ

    1 paket kabartma tozu

    Aldığı kadar un

    Harcı için,

    4 adet orta boy elma

    1 su bardağı toz şeker

    1 tatlı kaşığı tarçın

    Hazırlanışı,

    Harcını hazırlamak için elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.

    Orta boy bir tavaya elma rendesini alıp kavurun.

    Toz şekeri ilave edip elma rendesi suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

    Tavayı ocaktan indirmeden 5 dakika önce tarçın ekleyip karıştırın.

    Pişen harcı ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.

    Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.

    Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.

    Hamuru iki eşit parçaya ayırın.

    Hamurun bir parçasını buzluğa koyun.

    Orta boy bir fırın tepsisini yağlayın.

    Kalan hamuru fırın tepsinin tabanına yayın.

    Tepsideki hamurun üzerine elmalı harcı dökün.

    Buzluktan beklettiğiniz hamuru çıkarıp rendeleyin.

    Rendelenmiş hamurla elmalı harcın üzerini tamamen kaplayın.

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.

    Pişen tartı fırından çıkarıp soğuması için bekletin.

    İstediğiniz büyüklükte dilimleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.
     
  2. İLkİm*
    Avare

    İLkİm* MaviKuş ~ Özel üye

    Katılım:
    22 Kasım 2009
    Mesajlar:
    3.476
    Beğenileri:
    166
    Ödül Puanları:
    3.480
    Banka:
    195 ÇTL
    şans eseri bu tarifi gördüm :P canımda çekti :D annemi ikna edebilirsem ,ki umarım ederim :P , yapar :D :P
     
  3. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.540
    Beğenileri:
    5.228
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    1.725 ÇTL
    banada yollaaa
     
  4. İLkİm*
    Avare

    İLkİm* MaviKuş ~ Özel üye

    Katılım:
    22 Kasım 2009
    Mesajlar:
    3.476
    Beğenileri:
    166
    Ödül Puanları:
    3.480
    Banka:
    195 ÇTL
    yaparsa yollarım :)
     
  5. jeriko

    jeriko Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Kasım 2008
    Mesajlar:
    5.266
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    4.480
    Meslek:
    657
    Yer:
    Anadolu (bu kadar ayrıntı iyi)
    Banka:
    330 ÇTL
    Elmalı tatlılar en sevdiğim tatlılardır.Benide unutma.
     
  6. İLkİm*
    Avare

    İLkİm* MaviKuş ~ Özel üye

    Katılım:
    22 Kasım 2009
    Mesajlar:
    3.476
    Beğenileri:
    166
    Ödül Puanları:
    3.480
    Banka:
    195 ÇTL
    tabkide unutmam :) istediğiniz elmalı tart olsun :D ama kötü haberi söyliyim annem yapmadı :( :(
     
Benzer Konular
  1. MeRciMeK
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    434
  2. MeRciMeK
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    442
  3. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    498
  4. Papatya
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    377
  5. Papatya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    372
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş