1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Elmasiyeler Hakkında

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 7 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.610
    Beğenileri:
    5.941
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Banka:
    3.836 ÇTL
    Elmasiyeler Hakkında

    Elmasiyenin Türk mutfağına mı, yoksa yabancı mutfağa mı ait olduğu tartışma konusudur.
    Bu da jelatin isminin bize yabancı oluşundan ileri gelmektedir. Seneler önce elmasiye, mutfağın zor yapılan lüks tatlısı idi. Bugün hafifliği bakımından her yerde tercjh edilir bir tatlısı olmuştur.
    Bilhassa her çeşit yumuşak meyvalarla, kaymakla derin olmayan ayaklı bardaklarda yapılması tercih edilmelidir. Bardakların büyüklüğüne göre 100 gramdan 200 gr. kadar likid alırlar. 150 gr.lık bardaklar ideal porsiyonluklardır.
     

Sayfayı Paylaş