1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

En faydalı 5 baharat

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 19 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Baharatlar.. O kadar sevildiler ki onlar için savaşlar bile yapıldı.. İşte damağınızı tatlandıran 5 baharat ve yararları..


    Baharatlar.. Onların üzerine savaşlar bile yapıldı.. Büyük gemiler birbirlerini bombaladı.. Artık onlar için savaşılmasa da hala dünyanın vazgeçilmez tatlarılar.. Günümüzde yapılan araştırmalar 5 baharatın lezzetleir kadar güç veren doğal besinler olduğunu ortaya koydu. Baharatları yiyeceklerinize ve salatanıza karıştırmak gücünüzü artırıyor bağışıklığınızı güçlendiriyor.

    TARÇIN;
    Doğal bir mikrop düşmanı olan tarçını her gün çay kaşığının 1/4'ü kadar aldığınızda kan şekerinizi ve kolesterolünüzü düşürür. Sabah kahvenizi içerken kahve talerinin etrafını saracak kadar içeceğinize eklediğinizde tazelik hissi verir. Düşük kalorili bir tatlı için tarçınlı elmalı tart yapabilirsiniz.

    KEKİK;
    Izgarada pişireceğiniz tavuk balık veya eti kekikle marine ettiğinizde mentollü ve biraz ekşimsi tadı mükemmel bir lezzet verir. Kekik birçok sağlık uzmanının listesinde kanserden koruyucu olarak yer alır. Ayrıca uzun zamandan beri antiseptik olarak da kullanılır. kekik yağı ağız tenizliğinde tercih edilebilir. Eğer taze kekiğiniz varsa biraz zeytinyağına ekleyebilirsiniz.

    KİMYON;
    Dünyanın en ünlü baharatlarından biri kırmızı biber tozunda saklanır ve başka bir kanser savaşçısıdır. Egzotik lezzetler elde etmek için pilav tahıl salatalara ekleyebilir et yemeklerini marine edebilirsiniz. Yağlı etlerinizi kalp sağlığınıı koruyan mükemmel baharat kimyonla pişirebilirsiniz.

    MERCAN KÖŞK (Oregano);
    Bir elmadan 42 kat daha fazla antiokjsidan içeren bu mucize bitki daha çok Ege bölgesinde rastlanıyor. Evlerin bahçelerinde küçük saksılar içerisinde yetiştirilen mercan köşk bitkisini salata omlet veya favori kurabiyelerinize
    ekleyebilirsiniz.

    ZERDEÇAL;
    Hint mutfağında 'Mutfağın Kraliçesi' olarak adlandırılan zerdeçal kist kanser kireçlenme hatta Alzheimer'a karşı oldukça yararlı.. Sarı çiçekleri ve köklerinden yararlanılabilen zerdeçal'dan bir tutam alarak yaptığınız pilav yahni veya mercimek gibi yemeklere ekleyebilirsiniz. Unutmayın zerdeçal geçen gece anahtarı nerede unuttuğunuzu hatırlamanızı bile sağlayabilir.
     

Sayfayı Paylaş