1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

En iyi pilav nasıl yapılır? - pilav pişirmenin püf noktaları

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve RUZG4R tarafından 9 Eylül 2014 başlatılmıştır.

  1. RUZG4R
    Küstah

    RUZG4R ÖylesinE ♔ Özel üye

    Katılım:
    8 Ekim 2011
    Mesajlar:
    6.133
    Beğenileri:
    3.380
    Ödül Puanları:
    10.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    561 ÇTL
    pilav tarifi

    Bizim forumun hatunlarına kıyağım olsun en iyi pilav tarifini ben veririm :P

    Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
    2 su bardağı pirinç
    1 çay bardağı arpa şehriye
    2 yemek kaşığı tereyağı
    3 su bardağı su

    Yağı arpa şehriyesi ile ocağa koyalım arpa şehriyesi pembeleşene kadar kavuralım. Sonra pirinci ekleyelim. Tuz atalım birkaç dk kavurduktan sonra sıcak suyu koyalım suyu çekince altını kapatalım..

    pilav pişirmenin püf noktaları

    1. Pilav yapmadan önce pirinç çok iyi yıkanmalı ve bulanık suyu tamamen akıtılmalıdır. Böylece pirincin lapa olması önlenir ve pirinç tane tane olur.
    2. Önceden ıslatıp sıcak suda beklettiğiniz pirinçleriniz için, 1 bardak pirinç için 1 bardak kaynamış su ekleyin. Miktara göre bu oranı ayarlayın.
    3. Önceden ıslatmadan kavurarak yapacağınız pirinçleriniz için, 1 bardak pirinç için 2 bardak kaynamış su ekleyin. Miktara göre bu oranı ayarlayın.
    3. Pilav pişirmek için çok derin olmayan kapaklı geniş bir tencere veya elektrikli pilav pişirme tencereleri kullanın. Böylece pilavınız demlenip sıcak kalır.
    4. Pişirme sırasında buharın yok olmaması için tencerenin kapağını sıkıca kapatın.
    5. Pişme süresi sonunda tencerenin kapağını açın ve pilavın pişip pişmediğini kontrol edin. Pirinç göz göz olduysa pişmiş demektir. Eğer pirinç tamamen suyunu çekmemiş ve iyice pişmemişse 3-4 dakika daha pişirin.
    6. Pirinci çukur bir tencere içinde pişirdiyseniz zaman kaybetmeden yayvan geniş bir kabın içine alın.Böylece pilavınız lapa olmaz.
    7. Pilavın mevcut buharının çıkması için çatalla veya delikli kaşıkla karıştırın.
    8. Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız pişirme suyuna 3-4 damla limon suyu sıkın.



    Afiyet olsun :P :D
     
    patik, YoRuMSuZ, KıRMıZı ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. _nehir_
    Avare

    _nehir_ Schrödinger'in Kedisi ♕ Özel üye

    Katılım:
    8 Aralık 2012
    Mesajlar:
    3.777
    Beğenileri:
    4.243
    Ödül Puanları:
    8.980
    Banka:
    827 ÇTL
    Ben anlamadım nasıl yapıldığını ya.. Tarifi görsel materyallerle desteklemeniz mümkün mü acaba, mümkünse kendi uygulamanız olsun :P
     
    RUZG4R bunu beğendi.
  3. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.183
    Beğenileri:
    4.778
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    375 ÇTL
    Rüzgarcım sen yapsan biz bi tadına baksak sonra tarife göre bizde yaparız
     
    RUZG4R bunu beğendi.
  4. RUZG4R
    Küstah

    RUZG4R ÖylesinE ♔ Özel üye

    Katılım:
    8 Ekim 2011
    Mesajlar:
    6.133
    Beğenileri:
    3.380
    Ödül Puanları:
    10.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    561 ÇTL
    Tabi ne demek hatta uygulamalı bire bir eğitim bile olabilir :P
     
    _nehir_ ve KıRMıZı bunu beğendi.
  5. RUZG4R
    Küstah

    RUZG4R ÖylesinE ♔ Özel üye

    Katılım:
    8 Ekim 2011
    Mesajlar:
    6.133
    Beğenileri:
    3.380
    Ödül Puanları:
    10.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    561 ÇTL
    güzel arkadaşım ben yapayım ama siz tadına bakmayın :P Sonra hastane hastane dolaşmayalım :D
     
    KıRMıZı bunu beğendi.
  6. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.183
    Beğenileri:
    4.778
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    375 ÇTL
    Önce kedilere veririz..onlara bişi olmazsa yeriz artık..
     
    RUZG4R bunu beğendi.
  7. RUZG4R
    Küstah

    RUZG4R ÖylesinE ♔ Özel üye

    Katılım:
    8 Ekim 2011
    Mesajlar:
    6.133
    Beğenileri:
    3.380
    Ödül Puanları:
    10.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    561 ÇTL
    Kedi severler duymasın :P
     
    _nehir_ bunu beğendi.
  8. _nehir_
    Avare

    _nehir_ Schrödinger'in Kedisi ♕ Özel üye

    Katılım:
    8 Aralık 2012
    Mesajlar:
    3.777
    Beğenileri:
    4.243
    Ödül Puanları:
    8.980
    Banka:
    827 ÇTL
    Ben burdan da anlarım sen yap yolla fotoları :P
     
    RUZG4R bunu beğendi.
  9. _nehir_
    Avare

    _nehir_ Schrödinger'in Kedisi ♕ Özel üye

    Katılım:
    8 Aralık 2012
    Mesajlar:
    3.777
    Beğenileri:
    4.243
    Ödül Puanları:
    8.980
    Banka:
    827 ÇTL
    Yazık kedilere.. :(
     
    RUZG4R bunu beğendi.
  10. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.183
    Beğenileri:
    4.778
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    375 ÇTL
    Deney yapıyoruz sonuçta kızarlarsa onların üzerinde deneriz..
     
    RUZG4R bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş