1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

En Lezzetli Makarna Sosları!

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 5 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.306
    Beğenileri:
    5.863
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.549 ÇTL


    [​IMG]

    Remulad

    Remulad sosu yapmak oldukça pratik. Malzemeleri temin ettikten sonra sadece bir kapta karıştırmanız yeterli.

    Sos için;

    2 yemek kaşığı süzme yoğurt

    3 yemek kaşığı mayonez

    1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu

    1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

    1 yemek kaşığı kıyılmış taze soğan

    1 yemek kaşığı kıyılmış kapari

    3 yemek kaşığı kıyılmış kornişon turşu

    1 çay kaşığı hardal

    Tuz

    Karabiber

    Yarım tatlı kaşığı limon suyu

    Yapılışı:

    Malzemelerin hepsini bir kapta karıştırdıktan sonra, buzdolabında yarım saat bekletip servis yapabilirsiniz.

    Pesto

    Fesleğen mucizesi makarna ile buluşuyor. Genova'nın bu meşhur makarna sosunu hazırlamak için pişirmenize gerek yok, kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Fesleğen, yardımcı bileşenleriyle birlikte püre haline getirilerek parlak yeşil renkli bir sos kıvamını alıyor.

    Sos için;

    1 su bardağı taze fesleğen yaprağı

    1 diş soyulmuş sarımsak

    Yarım su bardağı dolmalık fıstık

    Yarım çay bardağı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (elinizde yoksa eski kaşar da kullanabilirsiniz )

    Tercihen, istenilen miktarlarda tuz ve karabiber

    Yapılışı:

    Bu sosun hazırlanması için bir blender gerekiyor. Fesleğen yaprakları, sarımsak, dolmalık fıstık ve peynir blenderdan geçirilirken zeytinyağını yavaş yavaş ilave edin. En son tuz ve karabiberi ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

    Kabaklı yeşil sos

    Bu sosu yaparken mutfak robotu kullanarak malzemeleri püre haline getirmeniz gerekiyor. Sos hazırlandığında ise yemeye doyamayacağınızı garanti ediyoruz.

    Sos için;

    2 orta boy kabak

    2 büyük taze soğan

    2 yeşil biber

    2 orta boy domates

    Bir tutam maydanoz

    Zeytinyağı

    Soya sosu

    Tuz

    Şeker

    Yapılışı

    Taze soğanı ve biraz zeytinyağını robotta püre haline getirin. Yaptığınız püreyi tavada hafif çevirin. Kabakları soymadan robottan geçirip püre haline getirdikten sonra soğanlara ekleyin ve çevirerek pişirin. Aynı şekilde biberlerin de çekirdeklerini çıkarıp püre haline getirdikten sonra tavaya ekleyin. Soya sosunu ve maydanozu da koyup çevirerek kavurun. Pişmesine yakın bir çay kaşığı tuzu ve yarım çay kaşığı şekeri karışıma ekleyin. Domateslerden birini püre haline getirip karışıma koyun, tavada çok hafif çevirin. Sonra tüm karışımı robota koyun, diğer domatesi de robota ilave ederek son kez karıştırın. Sosu sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

    Alfredo

    Makarna diyince akıllara hemen anavatanı İtalye geliyor tabii. İşte İtalyanların o muhteşem soslarından biri, Alfredo. Roma'da Alfredo di Lelio tarafından icat edilen bu enfes sos, parmesan peyniri ve tereyağın muhteşem kombinasyonu ile yapılıyor. Ayrıca Alfredo'ya krema ve bazı baharatlar da eklenebiliyor...

    Sos için;

    200 mililitre ( 1 su bardağı kadar ) krema

    Yarım çay bardağı tereyağ

    1,5 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri ( elinizde yoksa eski kaşar da kullanabilirsiniz )

    1 diş ezilmiş sarımsak

    Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz

    Yapılışı:

    önce tereyağını kısık ateşte erimeye bırakın. Ardından kremayı ekleyip 5 dakika pişirin. Sarımsak ve peyniri de ilave ettikten sonra hızlıca birkaç kez çevirin ve ateşten alın. En son olarak da maydanozu ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

    Arabiatta

    Sosun adı İtalyanca'daki 'arrabbiato' kelimesinden geliyor. Anlamı ise kızgın, sinirli... Otantik tatları sevenler, bu sosun tadına bayılıyor.

    Sos için:

    4 adet iri domates (kabukları soyulup küp küp kesilmiş.)

    1 adet iri kuru soğan (ince kıyılmış)

    4-5 diş ezilmiş sarmısak (zevke göre artırılıp azaltılabilir ama bu sosta sarımsak tadının hissedilmesi gerek.)

    1,5 çay bardağı zeytinyağı

    1/2 demet ince kıyılmış maydonoz

    1 dolu yemek kaşığı acı paprika sos ya da acı biber salçası (eğer yoksa normal domates salçası ve damak tadınıza göre acı pul biber ya da isot kullanabilirsiniz.)

    Tuz, bol karabiber

    1 çay bardağı parmesan peyniri tozu ya da rendesi (yoksa taze kaşar da olur ama parmesan öneririm.)

    1,5 çay bardağı su

    Yapılışı:

    Sosu hazırlamak için geniş ve derin bir tavada zeytinyağını kızdırın, ince kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsakları tavaya alıp yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra doğranmış domatesleri ilave ederek suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Tavadaki karışıma kıyılmış maydonoz, tuz, karabiber, parmesan peyniri ve acı sosu da ilave ederek biraz daha kavurduktan sonra 1,5 çay bardağı su ilave edip ateşi kısın ve suyunu çekip sos yoğunlaşana kadar arada karıştırarak pişirin. Makarnayı içine bir yemek kaşığı tuz ve yapışmaması için göz kararı zeytinyağı kattığınız kaynar suyun içinde diri kalacak şekilde haşlayıp isterseniz soğuk sudan geçirip süzün. Bir kenarda bekletin. Süzdüğünüz makarnayı sosla karıştırıp servis tabaklarına paylaştırıp üzerine bolca parmesan peyniri rendesi serperek sıcak servis yapın.

    Bolonez soslu spaghetti

    Sizleri zamanınızı almadan enfes bir tada kavuşturacak olan bolonez soslu spaghetti'ye bayılacaksınız.

    Sos için;

    1 paket spaghetti makarna

    1 lt su

    1 çay kaşığı tuz (makarna suyu için)

    500 gr kıyma

    30 gr zeytinyağ

    1 orta boy soğan

    2 diş sarmısak

    2 domates rendesi (şarap kullanmıyonsanız 3 tane kullanın.)

    30 ml kırmızı şarap (isteğe bağlı)

    çay kaşığı karabiber

    çay kaşığı tuz

    25 gr nane, fesleğen, kekik, biberiye karışımı

    İsteğe göre parmesan

    Yapılışı:

    Zeytinyağında kuşbaşı kesilmiş soğanı soteleyin. Sonra sarımsakları da ekleyin. İçine kıymayı koyun ve iyice sote ettiğinizde içine şarabı koyun. Biraz kaynatın. Sonra domatesleri koyup bir iki fokurtudan sonra tuzu, karabiberi ve yeşil karışımı ekleyin. İyice kaynatın. Bir tencerede suyu kaynatip tuzu ekleyin. Spaghetti'leri üstünde yazan süre kadar kaynatıp üstüne sosu dökün. üstüne isteğe göre parmesan ekleyebilirsiniz.

     

Sayfayı Paylaş