1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Enerji Kaynağı Bakliyatlar!

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve İLkİm* tarafından 6 Mart 2010 başlatılmıştır.

  1. İLkİm*
    Avare

    İLkİm* MaviKuş ~ Özel üye

    Katılım:
    22 Kasım 2009
    Mesajlar:
    3.474
    Beğenileri:
    153
    Ödül Puanları:
    3.480
    Banka:
    136 ÇTL
    Enerji Kaynağı Bakliyatlar!


    Bakliyatlar, sofralarımızın vazgeçilmezidir. Çorbası, salatası, yemeği, hatta tatlısı bile yapılır. Ancak onlar hakkında çok fazla bilgimiz yoktur. Hangi farklı şekilde, ne fayda sağladıklarını bilmek ister misiniz?


    Bakliyatlar, hem fiyat olarak uygundur, hem kolay pişer ve çeşidi fazladır. Onlar doğa ananın mucizevi besin kaynaklarıdır. Doğada her şeyin bir mevsimi vardır. Sonbaharla birlikte başlayan yağmurlar, ısırgan, ebegümeci gibi bitkilerin çıkmasına yardımcı olur. Yaz geldiğinde semizotu, domates, karpuz yüzünü gösterir.

    Yaz sebzeleri, vücudumuzu serinletme özelliğine sahiptir. Kış sebzeleri ise, soğuğa karşı direncimizi arttırır. Mevsimler, yemeği pişirme biçimimizi de etkiler. Yazın zeytinyağlılar ağırlık kazanırken, kışın çorba ve sıcak yemekler tercih edilir.

    Bütün sebzelerin içinden çıkıp, kendilerine farklı bir değer biçenler ise bakliyatlardır. Amerikalılar için fasulye, Akdeniz ülkelerinde nohut, bizim için mercimek, Çin ve Japonya için soya fasulyesi vazgeçilmezlerdendir.

    Baklagiller, bitkisel proteinin kaynağıdır. Yüksek orandan lif içerdikleri için, sindirim sistemi üzerinde olumlu yaptırımları vardır. Karbonhidrat içerdikleri için tok tutarlar. B vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve demir başta olmak üzere, pek çok potasyum ve mineral içerirler.

    Faydaları:

    Yavaş hazmedildikleri için kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.

    Lif içerdiklerinden, sindirim sistemine girdiklerinde kolayca parçalanır, bu da protein ve karbonhidratın kolay emilimini sağlar.

    Kolesterolün düşük kalmasına yardımcı olur.

    Kalsiyum ve magnezyum içerdiklerinden, kemikleri güçlendirirler.

    İçerdikleri potasyum, kalp atışını düzenler.

    Sağlıklı kas gelişimine yardımcı olur.
     

Sayfayı Paylaş