1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Enginarlı Kafkas Dolması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 23 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    282
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.067 ÇTL
    [​IMG]

    malzeme


    (4 kişilik):
    İrilerinden seçilmiş 4 enginar,
    100 gram salam,
    50 gram Çerkez peyniri,
    75 gram lor peyniri,
    2 katı yumurta,
    1 tatlı kaşığı kapari,
    1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi,
    1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşer peyniri,
    4 ançüez filetosu,
    1 çorba kaşığı kıyılmış maydanozla dereotu,
    1 limon,
    yeteri kadar zeytinyağı,
    tuz ve karabiber



    Yapımı:

    Enginarları ayıklayıp temizlemeli Bir kuşaneye oturtmalı, yeteri kadar tuzlu su ilâve edip orta ısılı ateşte yarı yarıya pişecek kadar haşlamalı Beri yanda yumurtaları, salamla, kapariyle, ufalanmış ekmek içiyle, lor ve Çerkez peyniriyle makineden geçirerek kıymalı Sonra bu harcı bir kâseye boşaltmalı Üzerine yeteri kadar tuzla karabiberi serpmeli

    Dereotuyla maydanozun yarısını katmalı ve iyice karıştırarak harcı birbirine yedirmeli Enginarlar haşlanınca bunları pyrex bir kaba yerleştirmeli göbeklerine harcı eşit bir şekilde bölerek doldurmalı Herbirinin üzerine birer ançüez filetosu oturttuktan sonra kaşer peynirini serpiştirmeli Yeteri kadar zeytinyağı da döktükten sonra kabı orta ısılı fırına koymalı Enginarlar iyice gratine olunca, kabı fırından çıkarmalı; kalan dereotuyla maydanozu yemeğin üstüne serpiştirmeli ve pyrex kabı olduğu gibi sofraya götürüp servis yapmalı
     

Sayfayı Paylaş