1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Erik Her Derde Deva

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.611
    Beğenileri:
    5.937
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Banka:
    3.727 ÇTL
    Erik Her Derde Deva

    Uzmanlar, yeşilden sarıya, kırmızından mora kadar çeşitli renkte ve tatta olan eriğin birçok derde deva olduğunu belirtiyor
    Market, manav ve pazarlarda tezgahları süslemeye başlayan yeşil eriğin bol miktarda B vitamini içerdiğini ifade eden uzmanlar, "Erik, kansızlığı giderir, iştah açar ve hazmı kolaylaştırır Romatizma, mafsal kireçlenmesi ve nikriste faydalıdır Ateş düşürücü etkisi de olan erik, diş temizliğine de yardımcı olur

    Regl düzenleyici, idrar söktürücü ve terleticidir Tuzsuz rejim yapan ve romatizma rahatsızlığı olanlara iyi geldiği bilinmektedir Kalp ve böbrek hastalıklarına, karaciğer hastalıklarına karşı B vitamini ihtiva eden erik, bu özelliği sayesinde sinir sistemini takviye eder Çekirdekleri ise bağırsak solucanlarını düşürmekte kullanılır" dedi

    Türkiye'deki en tanınmış erik çeşitleri can eriği, papaz eriği, mürdüm eriği ve tatlı üryani eriği olarak biliniyor Türkiye'nin hemen her yöresinde yetiştirilen erik, daha çok taze meyve olarak tüketildiği gibi komposto, hoşaf, şurup, pekmez, reçel, marmelat veya kurutularak saklanıyor İlkbaharda çıkan eriğin yeşil, kırmızı ve sarı meyvesi sonbahara kadar, kurutulmuşu da yıl boyunca tüketilebiliyor Latince adı "Prunus domestica" olan erik, en eski yazılı belgelere göre 2000 yıldır biliniyor

    Kafkasya ve Hazar Denizi çevresinden dünyaya yayıldığı sanılan eriğin erkenci döneminde çıkanına "can eriği", yaz ortalarında olgunlaşanına "Japon ya da İtalyan eriği" deniyor Ağustos'ta olgunlaşmaya başlayan "Avrupa eriği" ise Ekim ayına kadar yenebiliyor


    [​IMG]
     
Benzer Konular
  1. kelebek

    Aşk Her Derde Deva

    kelebek, 21 Nisan 2009, Paylaşıldığı Yer: Aşk
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    656
  2. MeRciMeK
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    453
  3. MeRciMeK
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    476
  4. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    476
  5. Joker7238
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    382
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş