1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Erik Marmelatlı Bohçalar

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 20 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.309
    Beğenileri:
    5.866
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.572 ÇTL


    MALZEMELER

    125 gr Margarin
    4 Yemek Kasigi Toz Seker
    Vanillya
    Tuz
    1 Adet Yumurta Sarisi
    200 gr Süzme Yogurt
    1 Çay Kasigi Limon Kabugu Rendesi
    125 gr Un (1 su bardagindan 3 silme yemek kasigi eksik)
    100 gr Galeta Unu (1 su bardagindan 4 yemek kasigi eksik)
    100 gr Erik Marmelati

    YAPILIŞI

    50 gr yagi sekerin yarisi vanilya ve bir tutam tuz ile iyice çirpin. Yumurta
    sarisi süzme yogurt ve limon kabugu rendesi ile karistirin. Unu eleyerek
    ekleyin ve yogurun. Hamuru huzdolabinda 1 saat bekletin.
    Kalan yagi eritin kalan toz seker ve galeta ununu yagda kavurun.
    Hamuru unlanmis tezgahta 3 mm inceliginde açin. Kalip veya bardakla 8
    cm çapinda daireler kesin.
    Her birinin ortasina yarim tatli kasigi marmelat koyun ve yarim daire
    seklinde kapatin. Kenarlarinin iyice yapismasi için una bulanmis bir çatalla
    bastirin.
    Artan hamur parçalarini tekrar yogurup açin ve ayni sekilde kesin. Büyük
    bir tencerede bolca su kaynatin bohçalarin önce yarisini sonra diger
    yarisini kisik ateste 10'ar dakika pisirin. Delikli kepçe ile sudan çikarin
    kavrulmus galeta ununa bulayin ve üzerine pudra sekeri serpin

     

Sayfayı Paylaş