1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Erzincan Ketesi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 19 Nisan 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]
    Erzincan ketesi için gerekli malzemeler :

    -1 kase tereyağı 250-300 gr kadar
    - 2 bardak süt (400-500 ml)
    -kuru maya ( dolu 1 çorba kaşığı)
    - 4 bardak un
    - Yarım çay bardağı ılık su
    - 1 tatlı kaşığı tozşeker
    - 1 tatlı kaşığı tuz
    - 1 adet yumurtanın sarısı

    İçini hazırlamak için gerekli malzeme :
    -250 gr margarin
    -6 bardak un
    - 2 çorba kaşığı tozşeker

    Erzincan ketesinin yapılışı :

    İlkönce yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri eritmek gerekiyor. Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur hazırlanıyor.

    Hazırlanan hamurun üzerini örtüplüp, 1 saat dinlendirmek gerekiyor. Hamuru 12 parçaya ayırın. Hamur parçalarını yuvarlayıp, oklava ile açın. Hamurun iki ucunu ortaya katlayın. 1 Paket margarinde 6 su bardağı unu kavurun. 2 Çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın.

    Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yaydırıp, katlayın. Elle bastırıp, hamuru açınve rulo yapıp, kendi etrafında dolayınız.

    Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 180-200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
     

Sayfayı Paylaş