1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Erzurum Mutfağı

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 6 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    55.004
    Beğenileri:
    6.104
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Muhasebe
    Banka:
    23.803 ÇTL
    Erzurum Mutfağı

    Doğu Anadolu’nun kavşak noktalarından biri olan Erzurum mutfağı ile de konuksever. Yolu Erzurum’a düşenlerin yemeden dönmemeleri gereken en meşhur lezzetlerin başında özel olarak terbiye edilen etin şişe takılıp yatay olarak pişirilmesi ile yapılan cağ kebabı geliyor. Yöre etlerinden ve özellikle yağı üzerinde bırakılmış kuzu but etinden yapılan cağ kebabı tercih edilmeli. Anadolu’da kış mevsiminin en uzun sürdüğü yörelerin başında gelen dadaş mutfağında tahıl ve bakliyatın da hatırı sayılır bir yeri var. İspir fasulyesi ise namı Erzurum’u aşıp her yerde nam salmış pişirilmesi kolay bir bakliyat. Tüm bu otantik lezzetlerin bir numaralı tamamlayıcısı ise yine Erzurum mutfağının bir armağanı olan cevizli ya da fıstıklı kadayıf dolması.
     
Benzer Konular
  1. YoRuMSuZ
    Mesaj:
    13
    Görüntüleme:
    8.603
  2. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    2.857
  3. hunsoy

    Erzurum

    hunsoy, 20 Mayıs 2012, Paylaşıldığı Yer: Soru - Cevap
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    637
  4. Beyfendi
    Mesaj:
    4
    Görüntüleme:
    543
  5. dderya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    774
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş