1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Esnaf Mutfağı

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 29 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Esnaf Mutfağı

    Ülkemizde yüzlerce yıllık köklü geçmişi olan esnaf lokantası lezzetleri, hem halkımızın hem de ülkemizi ziyaret eden turistlerin ilgisini giderek daha fazla çekiyor.
    Fazla gösterişli olmayan mekânlarda pişen günlük tencere yemeklerinden oluşan esnaf lokantalarının mönüleri, mevsimsel ürünlerle yapılan halk yemeklerinden oluşur. Esnaf ve halk yemekleri mutfağı bu mevsimselliği nedeniyle önemli gastronomik değerler barındıran bir zenginlik olarak karşımıza çıkıyor. Bulunduğu yerin etrafındaki işyerlerinde çalışan kitlenin, dükkân sahibi esnafın ağırlıklı olarak öğle yemeklerinde gittikleri bu mekânlarda tazelik ve fiyat uygunluğu esastır. Esnaf lokantasında daimi müşteriyi elde tutmak için yemekler her zaman taze ve ekonomik olmak durumundadır. Bu nedenle menüleri, mevsiminde bol ve hesaplı bulunan sebzeler oluşturur. Bu da aslında günümüzün sağlıklı beslenme değerine doğal olarak denk düşen bir beslenme alışkanlığını ortaya çıkarır.
    Türkiye’de 19. ve 20. yüzyıl başlarına ve o dönem kaynaklarına bakıldığında bu coğrafyada çok ileri bir gastronomi zevki ve gelişmiş bir mutfak kültürü olduğunu görmekteyiz. İstanbul’un halk yemekleri yapan kadim esnaf lokantalarında bu gelişmiş mutfak kültürünün izlerini halen görebilmek sevindirici bir husus. Türkiye’de yemeğin sosyal, estetik ve sağlık değerleri barındıran bir bütün olduğu algısı, özellikle doksanlı yıllardan itibaren kıyaslanmayacak bir ilerleme yaşadı. Bu noktada önemli olan lezzet ve sağlığı bir arada barındıran esnaf ve halk yemeklerinin sunumunun da kaliteli ve uluslararası standartlarda yerine getirilmesi. Böylelikle mutfağımızın geleneksel değerleri hak ettiği küresel bilinirlik ve talebe ulaşacaktır.
     

Sayfayı Paylaş