1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Et Terbiyesi - Et Sosu

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 11 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    Et Terbiyesi

    [​IMG]

    MALZEMELER:

    TERBİYE I :

    1 çorba kaşığı Salça
    1 çorba kaşığı Yoğurt
    1/2 kahve fincanı Zeytinyağı
    1 çay kaşığı Kimyon
    Kekik ( Arzuya bağlı )

    TERBİYE II
    1 adet Yumurta sarısı
    2 yemekkaşığı Soya sos
    1 kahve fincanı Kırmızı Şarap
    1 yemekkaşığı Nişasta


    HAZIRLANIŞI:
    * Terbiye malzemeleri iyice karıştırılır sonra et bu karışıma ilave edilir. İyice karıştırılarak etin bu sosa bulanması sağlanır..
    Etin acı veya değişik lezzet’te olması için pişirmeden evvel terbiye edilmiş etlere pul biber,sarımsak ( döğülmüş ) karıştırılır ve ondan sonra pişirilir.Tuz etler ızgaraya veya ocağa konduğunda üzerine serpilir..( Soya soslu terbiyede tuz konulmaz ).
    * Yukarıda anlatılan terbiye şekilleri , ve dikkat edilmesi gereken hususlar TAVUK eti içinde geçerlidir .
    * Etleri terbiye yaparken damak zevkinize göre istediğiniz malzemeleri ilave edebilir veya çıkartabilirsiniz.


    Iızgarada, yağsız tavada veya pleytte pişmiş etlerin lezzetli olmasını istiyorsak muhakkak terbiye etmeliyiz.....Etlerimizi hangi şekilde terbiye edersek edelim en az 24 Saat Buzdolabında ( +4 veya +5 Derece ) dinlendirmeli ve ondan sonra pişirmeliyiz...



    Bu tarifte verilen ölçüler 1 Kg Et için verilmiştir..
     

Sayfayı Paylaş